Wartburgia 2 verliest koppositie in topper van Sporting’70

De strijd tussen de twee bovenste ploegen, Wartburgia 2 en Sporting’70, in de vrouwen tweede klasse A heeft de Amsterdammers geen overwinning opgeleverd. Sporting’70 won op Sportpark Drieburg met 2-3.

Beide teams hebben een straatlengte voorsprong op DVVA, dat derde staat (veertien en vijftien punten). Sporting’70 had veel supporters meegenomen naar de wedstrijd die wel eens beslissend kon zijn in de strijd om het kampioenschap.

Schermafbeelding 2014-03-11 om 11.33.38

Onder leiding van scheidsrechter Harry Zehenpfenning namen de bezoekers al snel een 0-2 voorsprong. Waar Wartburgia technisch beter was, maar Sporting’70 feller waren het toch de bezoekers die de score dus openden. Eerst was het Tiffany Brug die scoorde en vervolgens maakte Jolet Lommen, op aangeven van Rosa Brak de tweede treffer.

Na die achterstand ging de ploeg van Monique Deenen ook wat meer de strijd aan. Zonder dat Zehenpfenning in actie hoefde te komen. Het bleef , ondanks de grote belangen, een sportieve wedstrijd.

Schermafbeelding 2014-03-11 om 11.33.48

Na de hervatting zette Wartburgia steeds meer aan. Uit een corner kopte Leonoor van Nieuwenhuizen de 1-2 binnen. Waar Wartburgia jacht maakte op de gelijkmaker viel de treffer aan de andere kant.

Tiffany Brug zette Jolet Lommen, op de rand van buitenspel, in scoringspositie. Brug faalde niet en zorgde voor de 1-3. Leonoor van Nieuwenhuizen zorgde nog wel voor de 2-3 maar verder kwamen de Amsterdammers niet.

Schermafbeelding 2014-03-11 om 11.33.53

Met nog zes wedstrijden te gaan heeft Sporting’70 een punt voorsprong op Wartburgia. Kijk voor alle uitslagen, de stand en en het programma op de klassenpagina van de vrouwen 2A

Foto’s website Wartburgia

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)