Wartburgia boekt eenvoudige zege op Overamstel

Wartburgia heeft vanmiddag op bezoek bij Overamstel uitstekende zaken gedaan in de zaterdag vierde klasse D. De ploeg van Hans Bergsma was op sportpark Middenmeer met 0-3 te sterk voor Overamstel.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Wartburgia de sterkere ploeg en het ging meteen op zoek naar de openingstreffer. De eerste goede kans voor de uitploeg was na tien minuten spelen voor middenvelder Klink. Zijn afstandsschot ging echter naast. Een paar minuten later had aanvaller Eimert Pruis wellicht een penalty verdiend toen hij na een goede pass van Melvin Akkerman gehaakt werd door Overamstel-doelman John Groen.

Overamstel - Wartburgia6

In het eerste deel van de wedstrijd was het alleen Wartburgia wat de klok sloeg. De formatie van Bergsma miste echter te veel kansen om de score te openen. Een vrije trap van aanvoerder Harry Ufkes werd goed gepakt door Groen en ook Eimert en spits Tristan Garssen moesten hun meerdere erkennen in de doelman. Nadat Klink met een enorme pegel rakelings naast had geschoten kwam Wartburgia met de hulp van Groen na iets minder dan een half uur op voorsprong. De keeper schoof de bal zo in de voeten van Ufkes, die wel raad wist met de kans en zijn elftal beheerst op 0-1 bracht.

Ufkes was even later bijna weer trefzeker. Na een mooie actie op de rand van de zestien meter schoot hij goed in maar deze keer had Groen wel een antwoord en tikte met zijn vingertoppen de bal over. Wartburgia ging door en vijf minuten later bediende Garssen Milan Besselink met een lage voorzet. Zijn inzet vloog echter naast. Overamstel liet drie minuten voor rust pas voor het eerst van zich horen. Van Mansfeld brak door in de zestien maar raakte de bal verkeerd waardoor de bal ver naast verdween en beide ploegen konden gaan rusten met een minimale voorsprong voor de bezoekers.

Overamstel - Wartburgia9

Na de rust kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd en dat resulteerde na bijna een uur spelen tot een goede kans voor Stan Leisink. De middenvelder kreeg de bal verkeerd op zijn schoen waardoor de kans verloren ging. Een paar minuten later was Pruis tot twee keer toe dichtbij om de score te verdubbelen. Eerst ging zijn vrije trap net over en vervolgens lobte hij in kansrijke positie naast.

Vijf minuten na deze grote kans slaagde Pruis er toch in om zijn ploeg op een comfortabele 0-2 voorsprong te zetten. Klink profiteerde van slordig balverlies in de verdediging van Overamstel. De middenvelder stuitte nog op Groen maar Pruis was er in de rebound als de kippen bij om de bal binnen te schuiven. Kort na de goal had spits Raman van Nieuwpoort de kans om Overamstel terug in de wedstrijd te schieten. Hij trof echter het zijnet.

Overamstel - Wartburgia1

Wartburgia sprong in de tweede helft beter om met de kansen die het kreeg en kwam ruim een kwartier voor tijd op 0-3. Verdediger James Riley was scherp bij een corner en kon ongehinderd binnen tikken. In het vervolg van de wedstrijd controleerde Wartburgia de wedstrijd en kwam het niet meer in de problemen. Pruis had nog voor zijn tweede van de middag kunnen tekenen maar uit een goede voorzet van invaller Dimitri Brinken schoot hij hoog over.

Door de overwinning op Overamstel klimt de ploeg naar de tweede plaats op de ranglijst achter koploper Zeeburgia. Ook in de periode doet Wartburgia goede zaken en staat het met negen punten uit drie wedstrijden gedeelde eerste met Zeeburgia en Fortius. Bekijk hier de stand.

Verslag: Joey Schoo