De clash tussen Buitenveldert en Wartburgia levert altijd veel spektakel op. Foto: Wiljo van Nuland

Wartburgia en Buitenveldert bereiden zich voor op Amsterdamse derby

De vrouwen van Wartburgia en Buitenveldert en trappen zaterdag het nieuwe seizoen af in een Amsterdams onderonsje. Het is een duel tussen de nummer vijf en kampioen van vorig seizoen in de Vrouwen Topklasse. Suzanne Bakker (Wartburgia) en Don Koehorst (Buitenveldert) blikken vooruit op de seizoensopening.

Als regerend landskampioen is Buitenveldert klaar voor het aanstaande seizoen. Koehorst: “Als kampioen moeten we er wel klaar voor zijn, alle tegenstanders willen ons verslaan. We gaan twee keer zo hard ons best doen. De ambitie is opnieuw de titel te pakken. Het kunstje herhalen is natuurlijk altijd moeilijk, maar we gaan er alles aan doen.”

Dat seizoen wordt afgetrapt tegen stadsgenoot Wartburgia. “Het is leuk om meteen tegen de buren te starten, maar voor de toeschouwers zou een wedstrijd verder in het seizoen leuker zijn geweest”, vindt Koehorst. “Dan is iedereen op elkaar ingespeeld en loopt het bij beide ploegen. Nu moeten we er meteen staan. Het fijne is wel dat we bij winst een mentale tik kunnen uitdelen aan Wartburgia.”

IMG_2460

“We hebben er enorm veel zin in”, vertelt Suzanne Bakker, die vorig seizoen nog in het shirt van Wartburgia op het veld stond. “Het is een nieuw seizoen, de selectie is aangevuld met vers bloed en de speelsters zijn gretig om er weer tegenaan te gaan.” Dat kan meteen beloond worden met een zege op de stadsgenoot, op dezelfde dag dat Wartburgia haar 90-jarig bestaan viert. “Dat zou het feest compleet maken; een overwinning op Buitenveldert en het jubileum.”

Een voorspelling durft Bakker niet te maken. “Het wordt een leuke wedstrijd met twee ploegen die echt willen winnen. Deze wedstrijd geeft iets extra, een speciaal gevoel. Ik verwacht dat wij ons maximaal inzetten tegen Buitenveldert. Een eindstand durf ik niet te voorspellen, we gaan er in ieder geval alles aan doen. Na zaterdag zal blijken waar wij staan.”

Vorig jaar eindigde de derby op het veld van Wartburgia in een 0-2 overwinning van Buitenveldert. Don Koehorst denkt dat zijn ploeg opnieuw een goede kans maakt. “Wij hebben hun doelpuntenmaakster (Laura Kelderman, red.) weggehaald en zijn net een stapje verder dan Wartburgia. Het zal niet makkelijk worden, maar ik denk dat wij een goede kans hebben. Een voorspelling? Opnieuw 0-2 voor Buitenveldert, net als vorig jaar.”

Foto boven: Wiljo van Nuland

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)