Wartburgia geeft 2-0 voorsprong uit handen tegen Hilversum

Boos en teleurgesteld liepen de spelers van Wartburgia zaterdagmiddag van het veld. De ploeg van Hans Bergsma leed in de derde klasse C een gevoelige nederlaag. Tegen Hilversum, getraind door Karel Bonsink, gaf de promovendus een 2-0 voorsprong uit handen: 3-2.

Na een voorzichtige openingsfase kreeg Sercan Ozturk de eerste kans van de middag. De aanvaller dook gevaarlijk op voor het doel van Wartburgia, maar keeper Jos van Nes hield Ozturk met een fraaie redding van scoren af.

Daarna werd Wartburgia sterker en kreeg de formatie van trainer Bergsma diverse kansen, maar de 1-0 liet nog even op zich wachten. Pas in de dertigste minuut opende Thom Ridderbos de score.  De middenvelder van de Amsterdammers trok naar binnen en haalde met zijn rechtervoet doeltreffend uit: 1-0.

Vier minuten later verdubbelde Samir Besselink de voorsprong. De aanvaller ontving de bal na knap doorzetten van buitenspeler Wanar Kelmanutu. Met een lage schuiver liet Besselink Marco Schreyer voor de tweede keer kansloos. Toch gaf Hilversum, dat voorafgaand aan dit duel tweemaal gelijk speelde, zich niet gewonnen. Binnen de minuut kwamen de gasten terug in de wedstrijd. Met een keurige trap van een meter of twintig schoot Ozturk Hilversum terug in de wedstrijd: 2-1.

Op slag van rust leek Hicham Mourabit de gelijkmaker te maken, maar Van Nes bleef goed opletten bij de inzet van de spits. Met de voet haalde hij de bal uit de korte hoek. Daardoor stond er na 45 minuten een 2-1 stand op het scorebord.

In het tweede bedrijf werd Hilversum sterker. Toch kreeg Ridderbos kreeg namens Wartburgia al na een paar minuten een goede mogelijkheid om de marge weer naar twee te tillen, maar de 23-jarige speler zag zijn vrije trap net over de kruising vliegen.

Wartburgia zoekt tevergeefs de aanval.

De formatie van Bergsma had in de tweede helft niet het geluk aan de zijde, want na 65 minuten kwamen de gasten met voormalig OSV-speler Richard Dirven in de ploeg door een eigen doelpunt van Tom Remijn op 2-2. De verdediger van de Amsterdammers werkte het leer op ongelukkige wijze achter zijn eigen doelman.

In de resterende 25 minuten onderscheidde Van Nes zich meerdere keren, maar de keeper moest uiteindelijk het antwoord schuldig blijven op een kopbal van Ozturk. De centrumaanvaller schonk zijn ploeg met zijn tweede van de middag de eerste zege van het seizoen: 2-3. “In de slotfase kregen we nog een aantal mogelijkheden, maar Hilversum heeft terecht gewonnen”, concludeerde Bergsma, die zijn ploeg voor de derde keer een 2-0 voorsprong uit handen zag geven. “In de eerste 25 minuten begonnen we goed, maar daarna werd het snel minder.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse C.