Bouchra Moudou bleef koelbloedig voor het doel van Fortuna Sittard en zette Wartburgia op een 0-2 voorsprong.

Wartburgia keert met ruime overwinning terug uit Sittard

De vrouwen van Wartburgia hebben met ruime cijfers weten te winnen van Fortuna Sittard. De ploeg van Suzanne Bakker was in Sittard met 0-6 veel te sterk voor de Limburgers. Door de overwinning staan de Amsterdammers op een vierde plaats in de Topklasse.

Wartburgia begon de eerste helft slordig, maar na een paar veranderingen tijdens een verzorgingsmoment van Fortuna Sittard zaten de Amsterdammers er direct korter op. Dit resulteerde in de achttiende minuut in twee kleine kansjes voor Wartburgia. Drie minuten later was het wel raak, toen Shannon Molleman op aangeven van Jorinda Schuit de 0-1 in de verre hoek schoot.

Vijf minuten later was Wartburgia dicht bij een tweede treffer, maar een schot van Schuit trof de paal. Met een klein half uur op de klok viel die treffer alsnog voor de gasten. Na een mooie aanval bleef Bouchra Moudou koelbloedig en zette zij Wartburgia op een 0-2 voorsprong. Enkele minuten voor rust werd het zelfs 0-3 voor Wartburgia na een goed uitgevoerde counter via Alex Baarda.

De ploeg van Suzanne Bakker wist van geen ophouden en breidde de score drie minuten na rust opnieuw uit. Een pass van Moudou werd door Molleman tot doelpunt verwerkt (0-4). Fortuna Sittard probeerde nog wat terug te doen, maar het was uiteindelijk Wartburgia dat weer verder afstand nam. Na een klein uur spelen maakte Baarda haar tweede van de middag op aangeven van Shannon Molleman (0-5).

Wartburgia werd wat slordiger en moest een paar keer goed ingrijpen toen Fortuna Sittard gevaarlijk werd voor het doel van de Amsterdammers. Tot een doelpunt kwam het voor de thuisploeg niet. Daar slaagde Wartburgia vlak voor tijd nog wel in via invalster Fresia Cousino Arias. De 0-6 was meteen ook de eindstand in een relatief makkelijk verlopen wedstrijd voor de Amsterdammers. Met negen punten uit vijf wedstrijden bezit Wartburgia momenteel de vierde plaats in de Vrouwen Topklasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)