Home / Algemeen / Wartburgia kiest voor speelster Suzanne Bakker als trainer

Wartburgia kiest voor speelster Suzanne Bakker als trainer

Vrouwen Topklasser Wartburgia staat komend seizoen onder leiding van Suzanne Bakker. Zij volgt daarmee Carola van der Laan op die na dit seizoen stopt. Momenteel is Bakker assistent-trainer van het tweede team van Wartburgia en speelt ze nog in het eerste elftal.

“Wij zijn overtuigd van de kwaliteiten en capaciteiten die Suzanne Bakker bezit om aan de slag te gaan als hoofdtrainer van de dame selectie”, zegt Jasmijn van Poppel van de  technische commissie van Wartburgia. Bakker trainer momenteel op maandagavond het tweede team. Veel ervaring heeft ze dus nog niet. Van Poppel: “Ze is inderdaad niet de meest ervaren trainer, maar ze heeft veel kennis op voetbalgebied op diverse gebieden. Dus we zien de samenwerking dan ook met veel vertrouwen tegemoet.”

Bakker: “Ik voel me zeer vereerd dat ik de trainer van Wartburgia mag worden. Mijn voordeel is natuurlijk wel dat ik de club en de speelsters erg goed ken. Dat zal zeker in mijn voordeel hebben gewerkt.”  De voormalig zaalvoetbal international (momenteel is er geen Nederlandsteam meer) was voor in de zaal succesvol. Ze won diverse kampioenschappen en bekers. Momenteel speelt ze nog bij Pernis in de zaal en bij Wartburgia dus op het veld. Bakker: “Op het veld ga ik dus stoppen. Ik dacht daar al langer over na. Het werd allemaal toch een beetje te veel. Ik ben jarenlang vijf keer per week actief geweest. Met mijn trainerschap is her zeker niet te combineren.”

De 27-jarige in Hensbroek geboren Bakker begon haar loopbaan bij Apollo’86. Via Reiger Boys (Heerhugowaard) kwam ze bij Wartburgia terecht. In het eerste seizoen van de eredivisie (2007/2008) kwam ze uit voor FC Utrecht. Daarna keerde ze terug bij Wartburgia.

Foto Gert Jan van Heiningen: Suzanne Bakker in 2011 als speelster van Wartburgia
Foto Gert Jan van Heiningen: Suzanne Bakker (rode shirt)  in 2011 als speelster van Wartburgia

Bakker: ” Ik ben momenteel in het bezit van mijn TC 3 diploma. Voor de Topklasse heb ik TC 2 nodig. Wartburgia heeft dispensatie voor me geregeld zodat ik toch aan de slag kan. Komend seizoen ga naast het hoofdtrainerschap ook mijn TC 2 halen.”

Bakker was werkzaam in diverse functies binnen de KNVB  (coach bij het jeugdplan) en deed ze ervaring op bij de jeugd van De Meer. Momenteel is ze combinatie functionaris bij de Gemeente Amsterdam. Tevens is ze de oprichtster en eigenaar van de eerste meisjes voetbalschool; Top Talent Meisjesvoetbal.

Wartburgia ziet in de aanstelling van Bakker dan ook als een win/win situatie en hoopt met haar aanstelling een betere aansluiting te creëren met talentvolle jeugdspeelsters. Van Poppel: “We hopen via haar netwerk stappen te kunnen maken op dat gebied. We hebben zelf geen jeugd teams dus daar hopen we een samenwerking met een andere partij in kunnen vinden.”

Send this to a friend