Wartburgia op rand van derde klasse na overtuigende zege op TOB

In de nacompetitie heeft Wartburgia een belangrijke stap gezet richting promotie naar de derde klasse. In de thuiswedstrijd tegen TOB werden de bezoekers met 4-1 opzij gezet.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet Wartburgia zien dat het duidelijk een maatje te groot was voor TOB. Het was dan ook niet verassend dat de thuisploeg na 25 minuten de score opende. Een schot van Warnar Kelmanutu belandde via de rug van Eimert Pruis in het doel van TOB: 1-0.

MAR_9312

Wartburgia probeerde vervolgens de score verder uit te breiden, maar de ploeg van Hans Bergsma moest hier tot vlak voor het rustsignaal op wachten. Na een goede steekpass van Pruis was het Tristan Garssen die de 2-0 op het scorebord wist te brengen.

Ook na de rust was Wartburgia de dominante ploeg. De ploeg had veel balbezit en maakte het de verdedigers van TOB erg lastig. De gasten probeerden met lange ballen nog iets terug te doen, maar tot veel gevaar leidde dit echter niet.

MAR_9270

Na een klein uur spelen werd de malaise voor TOB nog groter toen Harry Ufkes op aangeven van Kelmanutu raak schoot: 3-0. Uit een indirecte vrije trap in het strafschopgebied deed Jeroen van Velden namens de gasten nog iets terug, maar een minuut voor tijd zorgde opnieuw Ufkes op aangeven van Pruis ervoor dat de return van volgende week eigenlijk niet meer dan een formaliteit is.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)