Wartburgia strijdbaar ten onder tegen PEC Zwolle, Ajax eenvoudig verder

De vrouwen van Wartburgia hebben, in tegenstelling tot Buitenveldert, niet voor een stunt kunnen zorgden. De ploeg van Carola van der Laan verloor met 0-2 van BeNe league club PEC Zwolle. Bij rust stond het 0-1. Ajax had geen problemen met ATC’65 en won met  0-5 ondermeer door een hattrick van Chantal de Ridder.

Door de hard wind was het voor beide ploegen moeilijk om tot goed voetbal te komen. De bal gingen alle kanten op en het was onvoorspelbaar wat er ging gebeuren.  De eerste twintig minuten was Wartburgia goed op dreef en kreeg het ook wat kansen. Toch was het PEC Zwolle dat de de leiding. De ploeg uit de BeNe League hield het tempo hoog, maar konden nauwelijks kansen creëren. Drie minuten voor rust kreeg de ploeg uit Zwolle  een vrije trap net iets buiten de zestienmeter. Judith Frylink schoot deze vrije trap in het doel. Nog voor het rustsignaal kreeg  Wartburgia  twee grote kansen, maar dat leverde geen doelpunt op.

IMG_3278[1]

In de tweede helft werd het verschil zichtbaar tussen de topklasse en de BeNe League. PEC speelde sneller, feller en makkelijker. In de 65ste minuut belandde een voorzet gegeven in het strafschopgebied van Wartburgia. Judith Frylink profiteerde optimaal van de mogelijkheid en verdubbelde de score en bracht tevens haar persoonlijke totaal op twee.  Daarna probeerde Wartburgia nog wel terug te komen en had het zelfs nog een paar kansen. De ploeg uit Zwolle was conditioneel sterker en speelde de wedstrijd geroutineerd uit.

IMG_3271[1]

Voor Wartburgia zit het bekerseizoen er op.  PEC Zwollen plaats zich voor de kwartfinale en zou daarin Ajax kunnen treffen. De ploeg van Ed Engelkes won eenvoudig ment 0-5 bij ATC’5. Inessa Kaagman zette de Amsterdammers op voorspong. Whitney Sharpe zorgde voor de 0-2 ruststand. In de tweede helft Was het Chantal de Ridder die met een hattrick de eindstand op 0-5 bepaalde.

Wanneer er geloot gaat worden voor de kwartfinale is nog niet bekend. De volgende ploegen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale: Buitenveldert, Ajax, PEC Zwolle, Heerenveen, Telstar, FC Twente, vv Heerenveen (amateurs) en de winnaar van het duel tussen Fortuna Sittard en PSV/Eindhoven. De kwartfinale wordt gespeeld op 5, 6 of 7 april.