Wartburgia Vrouwen met opgeheven hoofd uit bekertoernooi na nederlaag tegen ADO Den Haag

Wartburgia is er in het bekertoernooi niet in geslaagd om te stunten. Op eigen veld verloren de Wartburgia vrouwen in de achtste finales met 0-4 van ADO Den Haag, dat uitkomt in de BENE-League. Een vroege rode kaart voor de Amsterdamse vrouwen gooide al snel roet in het eten en na een 0-1 ruststand liepen de vrouwen van ADO in de tweede helft weg van Wartburgia.

De Wartburgia vrouwen verzorgden een gedreven warming-up. Ze lieten zien er vol voor te gaan vandaag. Dat beloofde veel goeds. Zo hebben de dames van Wartburgia niets te verliezen en moeten de ADO vrouwen laten zien wat ze waard zijn aangezien zij uitkomen in de BENE-League. Wartburgia mocht de aftrap nemen en vanaf dat moment lieten zij zien dat ze hun huid deze middag duur zouden verkopen. Beide ploegen begonnen zo met veel strijd aan deze wedstrijd. In de negende minuut ging het echter al mis. Eefje Muselears maakte in de ogen van iedereen die Wartburgia een warm hard toedraagt een goede redding, alleen zag de scheidsrechter dat anders. Hij floot voor een penalty en strafte de goede redding af met een rode kaart. Sarit Laufer was de vervanger van Muselears en dit ging helaas ten koste van de positie van Jorinda Schuit. Wartburgia moest dus verder met 10 man. De penalty die volgde, stopte Sarit en zo bleef de stand 0-0. De tactiek van de Wartburgianen werd aangepast en zij gingen spelen in een 1-4-3-2 opstelling.

Wartburgia Ado Vrouwen 2

De ADO vrouwen domineerden de wedstrijd, maar veel kansen konden ze niet creeren, omdat Wartburgia op eigen helft compact en gedisciplineerd verdedigde. Af en toe kwam Wartburgia op de helft van ADO, maar echte kansen leverden dit niet op. In de 35ste minuut viel het eerste doelpunt van de middag door Michelle Vrieling. Met deze stand gingen beide ploegen ook de rust in. Na rust werd de geblesseerde Felice Hermans vervangen door Gisela van Ankeren. Wartburgia hoopte in de tweede helft op een zeldzaam moment voor de goal van ADO om zo wellicht de gelijkmaker te scoren. Direct na rust was dit moment er. Uit een corner van Bouchra Moudou werd de bal ingekopt door Linda Bos, echter werd deze helaas van de lijn gehaald door een speelster van ADO.

Na deze kans van Wartburgia slaagden zij er helaas niet meer in om voor ander gevaar te zorgen bij de goal van ADO. De uitploeg liep via doelpunten van Tessa Oudejans, Renate Jansen en Franca van der Kuilen uit naar een 0-4. Tien minuten voor tijd was er weer een hoofdrol voor de ingevallen keepster Laufer. De dames van Wartburgia kregen een tweede penalty tegen; dit keer door een handsbal in het strafschopgebied. Ook deze penalty, genomen door Oudejans, werd gestopt door goed keeperswerk van Laufer. Zelfs uit de rebound wist ADO hem niet binnen te schieten, want ook deze rebound werd gekeerd door Laufer. Zo bleef na negentig minuten de 0-4 staan op het scorebord. Wartburgia heeft gestreden voor wat ze waard waren, hebben tot de laatste seconden alles gegeven om het ADO Den Haag zo moeilijk mogelijk te maken.

Volgende week wacht er een thuiswedstrijd tegen de vrouwen van Fortuna Sittard. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Topklasse Vrouwen.

Foto’s: Website ADO Den Haag Vrouwen/Julian Lukassen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)