Wartburgia wint van De Meer in knotsgekke burenruzie

In de zaterdag vierde klasse E heeft Wartburgia uiterst goede zaken gedaan. Op eigen veld wist de ploeg van Hans Bergsma met 5-4(!) te winnen van concurrent De Meer. Hierdoor blijft Wartburgia in de race voor het kampioenschap, terwijl De Meer lijkt af te haken.

Voorafgaand aan het duel was het verschil tussen de nummer twee en drie van de ranglijst maar één punt in het voordeel van Wartburgia en had De Meer zelfs nog een wedstrijd te goed. Het belang van deze wedstrijd was duidelijk en op een zonnig Sportpark Drieburg streden beide teams dan ook vol voor de winst.

photo1

Binnen tien minuten viel namelijk al het eerste doelpunt te noteren. Een snel genomen vrije trap kwam bij Frank Hendriks en de senior, met zijn 55 jaar de oudste speler op het veld, schoot op schitterende wijze over doelman Wolter Visser van De Meer heen. Hendriks liet vanmiddag duidelijk zien dat leeftijd slechts een getal is, want de middenvelder was overal op het veld te vinden. In die periode had de thuisploeg ook het betere van het spel en via Michiel Oudega kreeg Wartburgia haar tweede kans, maar ditmaal stond Visser in de weg. Daarna was het toch voornamelijk de beurt aan De Meer. Ook de eerste kans van de bezoekers was meteen een doelpunt. Met een prachtig genomen vrije trap zette linksbuiten Jesse Langeveld De Meer naast Wartburgia: 1-1. Op een kwart van de wedstrijd gaf scheidsrechter Stoffer de teams een drinkpauze, wat tot enige hilariteit langs de kant leidde.

photo2

Na de drinkpauze bleef De Meer de bovenliggende partij. Het leidt tot wat kleine kansjes. Onder meer Lucas Stuyver kreeg een aardige kopkans, maar Jos van Nes, keeper van Wartburgia, was alert. Na iets meer dan een half uur gespeeld te hebben, wist De Meer uiteindelijk een voorsprong te pakken. Een voorzet van aanvoerder Tijs Roelofs wordt zeer goed binnengekopt door de inkomende Edwin Gouw en zijn kopbal laat Van Nes kansloos. Met een 2-1 voorsprong op zak gingen de bezoekers, onder leiding van Danny Wiersma, nog beter voetballen en kreeg het via Stuyver opnieuw een goede kans. De aanvallende middenvelder rondde echter onzuiver af na een pass van Joost van Leeuwen. Net voor rust viel het derde doelpunt voor De Meer alsnog. Een voorzet van Bo-Jo Brans wordt door spits Van Leeuwen beheerst ingekopt en daardoor moest Wartburgia tijdens de break gaan verzinnen hoe zij de wedstrijd konden gaan keren.

Na rust was het duidelijk dat de thuisploeg het één en ander had omgezet. Sander Prins kwam het team versterken en kwam dichter bij de spitsen Harry Ufkes en Eimert Pruis te spelen. De omzetting had meteen succes, want opnieuw scoorde Wartburgia in de beginminuten. De Meer weet de bal niet weg te werken en Pruis weet de bal op te pikken, nog een tegenstander te passeren en voor de 2-3 aan te tekenen. Hierdoor leek het geloof in een goed resultaat weer terug bij de thuisploeg, dat zowaar ook de 3-3 wist te scoren. Ditmaal stuurde Prins met een steekbal Ufkes alleen op Visser af en de spits bleef koel. Met een gelijke stand op het scorebord was het moeilijk te voorspellen hoe dit zou gaan aflopen.

photo5

De Meer had namelijk, na de 3-3, het spel weer beter in handen gekregen en kwam prompt ook weer op voorsprong. Langeveld wist met een voorzet teamgenoot Roelofs te vinden en die schoot van de rand van de zestienmeter feilloos binnen. Vanaf de 3-4 golft het spel op en neer en krijgen beide teams kleine kansjes. De wedstrijd wordt pas op zijn kop gezet als Wartburgia vrijwel uit het niets een strafschop krijgt. Pruis begon aan een actie en leek gestopt te worden door een hand van een verdediger van De Meer. Scheidsrechter Stoffer vond de handsbal genoeg voor een strafschop en daarmee kon aanvoerder Ufkes zijn team wederom naast De Meer zetten met zijn tweede van de middag. De spits faalde niet en dus was het weer gelijk: 4-4.

Weer hadden beide teams de kansjes op een overwinning en De Meer leefde weer in onenigheid met scheidsrechter Stoffer nadat de leidsman een doelpunt van Stuyver afkeurde voor buitenspel. Aan de andere kant viel de 5-4 wel. Prins stond met een voorzet weer aan de basis en vond een andere invaller, Tim Koolstra. De lange aanvaller wist Visser met een bekeken kopbal te verschalken, nadat de keeper alles probeerde om het doelpunt te voorkomen. In de laatste tien minuten van de wedstrijd probeerde De Meer middels een slotoffensief een punt eruit te slepen en dat leek bijna te lukken via Langeveld. Zijn stift ging echter net naast het doel van Van Nes. Niet veel later floot Stoffer voor het eind van de wedstrijd en barste er een gejuich los bij de thuisploeg, terwijl De Meer afdroop nadat het meerde keren op voorsprong had gestaan.

photo3

Zeker na de 1-3 voorsprong van De Meer leek het moeilijk te worden voor Wartburgia, vond ook Ufkes. “Op dat moment zag het er niet naar uit dat wij de wedstrijd nog zouden gaan winnen. Door een omzetting in de rust konden we meer rust voorin brengen en dat was uiteindelijk genoeg om tot de doelpunten te komen”, aldus Ufkes, die met Wartburgia vol voor de titel wil gaan. Ufkes: “TABA krijgt nog een moeilijke wedstrijd tegen SDW, een andere concurrent. Wij moeten er voor zorgen dat we de komende twee wedstrijden ook winnen en dan zou het zomaar kunnen dat we aan het eind bovenaan staan!”