Waterwijk bezwijkt pas tijdens strafschoppenserie

Dat Waterwijk erin slaagde de strafschoppenserie te halen, mag gerust een klein wonder genoemd worden. De zondag derdeklasser liet de eerste kans liggen om zich veilig te spelen. In de nacompetitiefinale bezweek de ploeg van Ben Vis tegen UVV na het nemen van strafschoppen, nadat er na 120 minuten een 2-2 stand op het scorebord stond.

Het begon allemaal zo goed. Halverwege leidden de Almeerders met 2-0 door doelpunten van Gary Bouwmeester en Quinn Hulsken. Enig smetje op deze feestvreugde was het geblesseerd uitvallen van Bouwmeester. “Dat is ons speerpunt voorin, daarin raken wij wel wat mee kwijt”, wist ook Vis.

Er leek vrij weinig aan de hand totdat Jesse Loenen in het begin van de tweede helft de aansluitingstreffer maakte namens UVV. “Dan zie je het langzaam fout gaan. UVV begint erin te geloven en op dat moment merk je dat veel jongens van onze de laatste tijd weinig getraind hebben”, vervolgde Vis. Waterwijk probeerde de 2-1 over de streep te trekken. In de voorlaatste minuut kwamen de bezoekers toch op gelijke hoogte via Tycho Peters: 2-2.

In de verlenging ging het met hangen en wurgen bij Waterwijk. “Sommige jongens konden nog amper rennen.” Bovendien ontsnapte de thuisploeg nadat Nick Neering een strafschop miste. Middels penalties moest er een winnaar komen en deze werden beter genomen door de Utrechters: 8-7.

De eerste kans op lijfsbehoud hebben de Almeerders laten liggen. Donderdagavond krijgt de derdeklasser tegen Zwanenburg een nieuwe kans, opnieuw op eigen veld. “Daarvoor gaan wij weer een blik aan spelers opentrekken. Er loopt bij Waterwijk een hele goede jeugd en die kunnen wij goed gebruiken. Ook vandaag speelden wij met vier A-junioren en twee B-junioren. Die zijn gelukkig wel fit.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de nacompetitie.