Waterwijk degradeert naar vierde klasse na zeer matig seizoen.

Het zondagteam van ASC Waterwijk moet komend seizoen in de vierde klasse gaan acteren. De ploeg van de scheidende coach Gerard Staats verloor zondag in de alles beslissende thuiswedstrijd met maar liefst 0-6 van HDS. Met de rust was de stand echter al 0-3 en leek toen het doek al gevallen.

In de beginfase had Waterwijk nog een mooie kans om op voorsprong te komen maar Sharina Jagroep kwam niet tot scoren. Hierna waren er sporadische momenten voor de ploeg van Staats. De gasten waren de betere ploeg en kwamen al vrij snel op voorsprong en binnen een kwartier was het al 0-3. Na de rust was het na vijf minuten al 0-4 en uit een strafschop werd het 0-5 (Bas Heijnis van Waterwijk maakte een pittige overtreding) en incasseerde hij hiermee ook z’n tweede gele kaart van de wedstrijd dus rood,en kon Waterwijk met tien man verder.

Opvallend was wel dat de nieuwe coach van Waterwijk komend seizoen Patrick Bal de ploeg versterkte, helaas wierp dat vooralsnog z’n vruchten niet af maar de komende oefenmeester kon wel direct zien waar de zwakke plekken zaten. Bal: “als collectief schort er nog wel wat aan maar daar gaan we zeker aan werken, verder zal ik wat nieuwe spelers meenemen en dat kan een positieve uitwerking hebben” aldus Bal die het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet gaat. Uiteindelijk scoorde HDS nog een goal en stond na negentig minuten  de 0-6 op het scorebord.

Na afloop was coach Gerard Staats het wel met zijn opvolger eens,” jammer dat het zo gelopen is na zo’n seizoen is het misschien wel terecht dat we degraderen, het was op alle gebied een lastig jaar voor ons”. Staats heeft nog geen nieuwe club voor volgend seizoen,”ik laat het rustig over me heen komen en zie straks wel wat er langs komt en anders neem ik een jaartje rust”, aldus de coach die eerder bij andere clubs uitstekende resultaten boekte. Waterwijk likt de wonden en moet komend seizoen zien snel weer uit de vierde klasse zien te komen.

Voorzitter Rini Walburg van Waterwijk,”we moeten weer snel de draad oppakken en met onze nieuwe coach Patrick Bal hebben we een trainer die uitstekend bij ons past”.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)