Waterwijk dicht bij de titel

In de zaterdag 4e klasse B heeft Waterwijk z’n plicht gedaan door in Amsterdam te winnen bij ASV Wartburgia. Na 90 minuten was de stand 0-1 in het voordeel van de Almeerders.

Het ging in Amsterdam heel lang gelijk op tussen middenmoter Wartburgia en koploper Waterwijk. Beide ploegen waren herhaaldelijk voor het vijandelijke doel te vinden maar tot doelpunten kwam het voorlopig niet. Wel waren er kansen want een schot van Stefan Heeres werd uitstekend verwerkt door de doelman van de thuisclub. Ook voor het doel van Waterwijk was er genoeg te doen maar ook hier werd de oplossing steeds gevonden. Veelal liep het spel via het middenveld, maar Wartburgia schroomde niet om toch ook de lange bal te spelen en dat leverde zo af en toe problemen op voor het doel van Waterwijk. Waterwijk doelman Wilco Mackaay doorzag het gevaar en hield de schade beperkt.

Aan de andere kant was Waterwijk ook dicht bij een treffer maar schoten van Ron Pieterse en Ricardo Kolk werden in de kiem gesmoord. Vier minuten voor de rust namen de gasten dan toch de leiding toen een verre uitrap van de Waterwijk goalie bij  Ricardo Kolk belandde. Zijn pass op Danny Koster was op maat en de doelgerichte spits van Waterwijk rondde bekwaam af 0-1. Een mooi moment net voor de rust en dat kwam de ploeg uit Almere goed uit. Wartburgia kwam nog wel even terug, maar kwam niet tot scoren.

Danny Koster scoorde de enige goal

Na de rust begon de ploeg van Hans Bergsma fanatiek om zo snel mogelijk het verloren terrein terug te veroveren maar Waterwijk was hier op ingesteld dus leverde dat geen problemen op. Hierna een gelijkopgaande wedstrijd maar gescoord werd er niet meer dus was Waterwijk de ploeg die de punten mee naar Almere nam en daar was men niet ongelukkig mee.

Komende zaterdag kan dan de beslissing vallen als ZSGO naar Almere komt en bij winst is Waterwijk de kampioen van 4B.

Verslag: Herman de Wit