Home / Algemeen / Waterwijk en AH’78 hebben moeite met scoren

Waterwijk en AH’78 hebben moeite met scoren

Op sportpark Rie Mastenbroek moest ASC Waterwijk in de derde klasse C aantreden tegen AH’78 uit Huizen. Beiden ploegen staan in de subtop en behaalde tot nog toe vier punten uit twee duels.

Bij Waterwijk was er een keepers wisseling, Wilco Mackaay de vaste keeper bij Waterwijk speelde deze wedstrijd niet hij werd vervangen door Ricardo Riebel. Coach Mark de Boer kan nog geen keus maken tussen beide doelverdedigers en is dus nog zoekende wie er als vaste keeper onder de lat moet.

De eerste helft twee gelijkwaardige ploegen met een sterk middenveld. AH dat vorig seizoen uit de tweede klasse degradeerde kan z’n draait in de derde klasse nog niet vinden en kwam ook in Almere maar matig voor de dag. Waterwijk werd  ver in de eerste helft wel de betere ploeg en had kansen middels van Oijen en Ghoudou om op voorsprong te komen maar faalde in de afwerking. Ook had men nog een penalty kunnen krijgen toen Desmond Mensen binnen de zestien werd weggetrokken maar de scheidsrechter reageerde niet. AH bleef toch ook wel gevaarkijk en had op de rechterkant in Mo Kaddari een snelle speler en was hij herhaaldelijk zijn tegenstander te snel af maar ook zijn voorzetten werden niet verzilverd.

Waterwijk Doelman Ricardo Riebel
Waterwijk Doelman Ricardo Riebel

Na de rust was er toch wel wat te genieten want zowel de thuisclub als de gasten kregen de kans om tot scoren te komen maar beide doelverdedigers waren deze middag uitstekend bij de les. Halverwege de tweede helft had Waterwijk de score moeten openen maar ook nu was de ploeg te slordig en spelers vaak te egoïstisch om tot goals te komen. Bij AH’78 kon Heinen scoren maar ook deze was niet in staat om Waterwijk op achterstand te zetten. Het laatste kwartier was wel voor Waterwijk maar Lucas van Amersfoort en de ingevallen Mark Heeres konden uiteindelijk het verschil ook niet maken en bleef de stand dubbel blank.

Verslag en foto’s Herman de Wit