Home / Algemeen / Waterwijk en de Vecht niet bij machte te scoren: 0-0

Waterwijk en de Vecht niet bij machte te scoren: 0-0

Op sportpark Rie Mastenbroek in Almere moest ASC Waterwijk het in de zaterdag  derde klasse C opnemen tegen het hoger op de ranglijst staande de Vecht uit Soest. Na negentig minuten stond eer nog steeds 0-0 op het scorebord.

De ploeg van Waterwijk coach Mark de Boer wilde graag voor eigen publiek weer eens laten zien dat men aardig kan voetballen. Daar heb je natuurlijk ook twee ploegen voor nodig die allebei  de zelfde gedachten hebben.  De Vecht die voor de volle winst naar Almere was gekomen trachtte Waterwijk met een korte dekking uit hun spel te halen. Dat lukte uiteindelijk aardig maar dit kwam zeker niet ten goede van de wedstrijd en het publiek was dan ook de grote verliezer want de thuisploeg gaat er altijd van uit om met verzorgd voetbal de tegenstander te willen bestrijden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tegenstander de Vecht had een heel andere mening en maakte het de thuisploeg bijzonder lastig. Waterwijk was wel herhaaldelijk voor het vijandelijke doel te vinden maar was niet echt dicht bij een treffer. Ook diverse hoekschoppen leverde niets op en gaf men het tweede gedeelte van de eerste helft de tegenstander ruimschoots de kans om tot scoren te komen maar kort bij het Waterwijk doel  was het Donny Schoenmaker en  doelman Wilco Mackaay van Waterwijk die de schade beperkt hielden. Dat de rust met 0-0 inging was uiteindelijk de schuld van de Vecht en Waterwijk want een 100% kans aan Waterwijk kant liep ook op de klippen.

Na de rust waren de rollen enigszins omgedraaid want nu was Waterwijk het dichtst bij een treffer,  zowel Ricardo Kolk als Joel van Ooijen konden het net niet vinden. Opvallend was zeker de uitstekende instelling van de Waterwijkers en daardoor  de tegenstander steeds weer onder grote druk zette, maar uiteindelijk net niet aan scoren toe kwamen. Halverwege de tweede helft werd de strijd wel wat grimmiger maar zeker niet onsportief en daar had arbiter Bakridi ook zeker zijn aandeel in want hij leidde bekwaam al kon hij er niet onderuit om beiden partijen diverse gele kaarten te geven want dat was ook terecht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uiteindelijk konden beiden partijen niet meer tot scoren komen en bleef de 0-0 op het scorebord staan.

Waterwijk coach De Boer had graag willen winnen, “ voor de rust hadden we een 100% kans en ook na de rust kregen we scoringskansen, maar voor de rust had de Vecht de beste mogelijkheden”.

Ccoach Laansma van de Vecht  kwam voor de winst, maar uiteindelijk was de puntenverdeling een goede afspiegeling gezien de wedstrijd aldus de coach.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)