Waterwijk grijpt laatste strohalm in Almeerse derby

Waterwijk krijgt de kans zich in de nacompetitie te handhaven. De ploeg van Ed Otten pakte in de Almeerse derby in de zaterdag derde klasse B (Oost) drie belangrijke punten door stadgenoot en subtopper Buitenboys vlak voor tijd met 3-2 te verslaan. Waterwijk eindigt daarmee op de elfde plaats.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na zo’n twintig minuten maakte Dwight Eind het verschil voor Waterwijk door uit een vrije trap van 25 meter de 1-0 op het scorebord te brengen. Vlak daarvoor miste Patrick van der Kuijl nog een strafschop voor Buitenboys, nadat hij zelf werd neergelegd. Vlak voor de rust had het zomaar 2-0 kunnen zijn, maar een schot van Ricardo Kolk werd goed verwerkt door Buitenboys-doelman Du’aine Le Blanc. Zelf kwamen de gasten niet verder dan een kans voor Erik Smits.

Na de rust miste Waterwijk een strafschop. Eind zag zijn inzet hard op de lat belanden. Aan de andere kant trad doelman Alex Bindenga handelend op bij een schot van Michael Buth. In de 65ste minuut verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Uit een pass van Lucas van Amersfoort zorgde Roy de Meijer voor de 2-0 bij Waterwijk, dat op rozen dacht te zitten.

Nog geen twee minuten maakte Buitenboys de aansluitingstreffer via Jesper Haazelager. De gasten wilden meer en kwamen na tachtig minuten op gelijke hoogte. Colin van der Hoorn kopte fraai raak uit een hoekschop. Waterwijk besloot meer druk te zetten voor de overwinning, en met succes. Lynel Lemmert werd richting het vijandelijke doel gestuurd en rondde beheerst af door de 3-2 onder Le Blanc door te schuiven.

Waterwijk-trainer Ed Otten was erg tevreden. “We hebben nu eindelijk eens loon naar werken gekregen en dat doet de ploeg goed. Dit zal zeker helpen in de nacompetitie.” Daarin spelen de Almeerders een tweeluik tegen Elspeet. De winnaar speelt volgend seizoen in de derde klasse, de verliezer krijgt nog een kans in de tweede ronde. Buitenboys sluit het seizoen af op de zesde plaats.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zaterdag derde klasse B (Oost).