Waterwijk kan draai nog niet vinden

Op sportpark Rie Mastenbroek in Almere ontving Waterwijk in de derde klasse C het Amersfoortse CJVV. De Almeerders hebben nog wat moeite om hun draai te vinden in deze klasse maar dat heeft kennelijk z’n tijd nodig. Het werd uiteindelijk een 0-2 zege voor de bezoekers en Waterwijk deed zichzelf hier mee veel te kort.

Het begon allemaal best wel veelbelovend voor de ploeg van coach Mark de Boer. CJVV werd aardig onder druk gezet want het positiespel van de Almeerders zag er goed uit maar leverde maar heel weinig op. De gasten uit Amersfoort, die fysiek de zaakjes goed voor elkaar hadden, voetbalde misschien wat minder fraai maar waren behoorlijk gevaarlijk als men voor het doel van de thuisclub verscheen. Gelukkig was de achterhoede van de thuisclub attent zodat er voor CJVV niets te vieren viel.

Voor Waterwijk waren er ook behoorlijk wat kansen want Joel van Ooijen en Dennis van Veen hadden de kans om het thuispubliek te laten juichen maar  men was niet alert genoeg. CJVV dat fysiek de beste papieren had zag wel dat men met stevig voetbal de wedstrijd naar hun hand kon zetten en hier had Waterwijk dan ook de grootste moeite mee. Nadat Waterwijk via van Ooijen de kans kreeg om op voorsprong te komen was het CJVV dat vlak voor de rust de leiding nam. Uit een hoekschop van Paul Versteeg kon Simon van Dijk van de gasten koppend de 0-1 op het scorebord zetten. Nog geen man over board dacht men bij Waterwijk en de tweede helft zou men de zaak wel weer recht zetten. Dat had ook zeker gekund als men voorin wat beter met de kansen was omgegaan maar dit gebeurde niet en liep men steeds weer achter de feiten aan.

Ook toen Frank Henze ingevallen voor de geblesseerde Danny Koster een opgelegde kans miste rook de tegenstander vuur en profiteerde in de 59ste minuut daar gretig van toen een foutieve inspeelbal zomaar bij Paul Versteeg van CJVV voor de voeten kwam en hij zich dan ook geen moment bedacht en dankbaar de 0-2 achter de verbouwereerde Wilco Mackaay schoot en zijn ploeg op een belangrijke voorsprong zette.

Paul Versteeg maakte de 0-2 voor CJVV tegen Waterwijk

De Almeerders bleven hierna wel voor een goed resultaat voetballen en kregen ook de kans om de wedstrijd alsnog een andere draai te geven, ook toen een aanval over links en Frank Henze goed doorging maar hij werd hij aangetikt binnen de zestien maar scheidsrechter van Lange zag daar niets in. De strijd werd hierna wat grimmiger en maakte de leidsman zich zeker niet populair bij het Almeerse publiek.

Uiteindelijk bleef het bij deze stand maar zou een gelijkspel zeker niet misstaan hebben. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3C.