Waterwijk kan ook bij AH ’78 niet imponeren

In de zaterdag derde klasse C heeft Waterwijk zich niet kunnen herstellen van de grote reeks nederlagen waar het team al weken mee te maken heeft. Het team van trainer Mark de Boer kon in Huizen tegen AH ‘78 geen potten breken en ging fors met 5-0 onderuit.

Beide ploegen begonnen aanvallend en kregen kansen om op voorsprong te komen, zeker toen Nick Baggelaar (Waterwijk) in de vijfde minuut dicht bij een treffer was. Zijn kopbal had echter te weinig kracht om de doelman van AH ’78 te verschalken. De thuisclub was wat koelbloediger want een paar minuten later glipte Donny Krijnen door de verdediging van Waterwijk en maakte met een schuiver de eerste goal voor de thuisploeg: 1-0. De gasten waren hierna wel veelal voor het vijandelijke doel te vinden, maar het overleg – wat ook in voorgaande wedstrijden vaak ontbrak – was er niet.

AH78 - Waterwijk

AH ’78 zaaide met twee snelle vleugelspitsen herhaaldelijk paniek bij Waterwijk en had in de twaalfde minuut weer succes. Waterwijk kon een aanval over rechts niet in de kiem smoren en het was het Duco van Erkel die zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd op een comfortabele 2-0 voorsprong zette. Nu was Waterwijk aan de beurt, maar schoten van Desmond Mensen en Nick Baggelaar waren te onzuiver om de AH ‘78-doelman te verrassen. De Almeerders hielden wel druk op het doel van de thuisploeg, maar uit een counter wist Mo El Kaddari na een aanval over links de 3-0 in te schieten. Dat betekende voor Waterwijk de genadeklap. De ploeg van Mark de Boer rechtte de rug wel maar was behoorlijk aangeslagen en wist de kansen middels Nick Baggelaar en Figri Ghoudou ook niet te benutten.

Na de rust leek de ploeg uit Almere de draad weer op te pakken, maar AH’78 was scherp in de counter met alle gevolgen van dien. Een mooie actie van Van Erkel werd echter fraai gestopt door doelman Wilco MacKaay van Waterwijk. In de 55ste minuut had de sluitpost geen antwoord op een fraai genomen vrije trap van Sebastian Schildt. Schildt: “De muur stond niet goed bij Waterwijk en dat gaatje had ik net nodig om te scoren. Dit was een lekker gevoel.”

Mark de Boer Waterwijk
Waterwijk-trainer Mark de Boer zag de 5-0 nederlaag met lede ogen aan.

Hierna bleef Waterwijk wel knokken voor elke meter, maar het leed was al geschied en de wedstrijd was beslist. AH’78 maakte uiteindelijk nog wel de 5-0 door El Kaddari, maar belangrijk was dit uiteindelijk niet meer. Dat Waterwijk in de slotfase de eer nog wel had kunnen redden deed niet af dat de thuisclub uiteindelijk een lekkere overwinning boekte. Waterwijk likt de wonden en moet komende week maar hopen dat het tij eens gaat keren. Waterwijk-coach Mark de Boer: “De gifbeker moet kennelijk helemaal leeg. Er moet een ommekeer komen en daar rekenen we de eerstvolgende wedstrijd op.”

Verslag en foto’s: Herman de Wit