Waterwijk laat dure punten liggen tegen Hilversum

In een aantrekkelijk duel in de zaterdag derde klasse C hebben Waterwijk (tweede op de ranglijst) en Hilversum (achtste) er voor het publiek een leuk duel van gemaakt. Na vijfennegentig minuten hadden beiden ploegen eenmaal gescoord dus was de 1-1 een feit.

Voor Waterwijk telde er eigenlijk maar een ding en dat was winnen van de middenmoter. Vanaf het begin gaf Waterwijk de toon aan en liep Hilversum veelal achter de feiten aan. De ploeg van coach Rick Schipper kwam niet veel later toch beter in de wedstrijd zodat er een gelijke strijd ontstond. Waterwijk kreeg de eerste kansen maar die waren niet besteed aan de Almeerders die in de “zestien”niet altijd de goede oplossingen vond. Hilversum was daar niet rouwig om en kwam in de achtste minuut middels Nick de Veen ook in kansrijke positie maar ook hier te weinig overleg om tot scoren te komen. De thuisclub werd hierna wel de betere ploeg met Mark Heeres als uitblinker, zijn opkomen was voor Hilversum een ware plaag en uit zijn voorzetten bleef de afwerking voor Waterwijk ook hier weer achterwege.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook een mooie vrije schop van Heeres had beter lot verdiend maar de bal ging via lat en paal het veld weer in en bleef de 0-0 op het scorebord staan. Mark Heeres hierove:”er waren voor de rust genoeg mogelijk heden maar het zat even niet mee en er werden soms verkeerde keuzes gemaakt “.

Na de rust twee ploegen waarvan Waterwijk volop de aanval zocht en Hilversum graag wilde counteren en zodoende verrassend tot scoren wilde komen. In de 75e minuut dan toch een doelpunt voor Waterwijk, een snelle aanval over links werd hard voorgegeven en via de voet van Lucas van Amersfoort verdween de bal onhoudbaar voor invaller keeper Robert-Jan Hendriks in het Hilversum doel 1-0. Hilversum met Okan Hoke als de gevaarlijkste aanvaller was niet veel later dicht bij de gelijkmaker maar een strak schot van Jordy Arp werd door Waterwijk doelman Ricardo Riebel uitstekend tot corner verwerkt. Uit de hoekschop werd het echter alsnog gelijk toen een inzet van Hilversum met de arm werd gekeerd en de arbiter resoluut naar de stip wees. Bram Sleven voltrok het vonnis en bracht de 1-1 op het scorebord. Hierna nog volop momenten voor Waterwijk om de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken maar de mogelijkheden stierven in schoonheid.

Marc Heeres
Mark Heeres

Vlak voor tijd was Mark Heeres van Waterwijk weer goed op dreef en was zijn tegenstander weer te snel af en soleerde door de Hilversum defensie, even binnen het zestien meter gebied werd hij onreglementair afgestopt maar de overigens goed fluitende arbiter Dinkelberg zag hier echter geen strafschop in en lag de bal net buiten het zestien meter gebied. Het bleef uiteindelijk bij deze stand en deed Waterwijk zichzelf te kort maar ging FC Hilversum niet ontevreden huiswaarts.

Waterwijk coach Mark de Boer: “ We voeren de aanvallen vaak te lang door zodat de tegenstander zich op tijd kon herstellen, we verdiende de overwinning wel maar daar hoort scoren ook bij en dat gaat ons de laatste duels minder goed af ”aldus de Boer.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3C