Waterwijk legt in Elspeet goede basis voor handhaving

In de strijd om handhaving in de zaterdag derde klasse B (Oost) heeft Waterwijk zichzelf een goede dienst bewezen in de nacompetitie. De ploeg van Ed Otten won op bezoek bij Elspeet met 0-3 en kan daardoor dinsdagavond het karwei op eigen veld afmaken.

Elspeet was als vierdeklasser de underdog en begon iets gretiger, maar was vaak onzuiver in de passing. Waterwijk kwam na een kwartier pas meer in het eigen spel, zonder grote kansen. Waar eerst nog te gehaast werd omgegaan met een paar mogelijkheden, was het na ruim twintig minuten wel raak. Een harde schuiver van Dwight Eind verdween onhoudbaar voor doelman Herold Hop in de verre hoek: 0-1.

Vervolgens namen de Almeerders meer het initiatief. Verschillende hoekschoppen leverden niet het gewenste resultaat op. In de 58ste minuut werd de voorsprong alsnog verdubbeld. Een vrije trap van Waterwijk-aanvoerder Roy de Vries van zo’n twintig meter verdween in het doel van de thuisploeg: 0-2. Elspeet zette een tandje bij, maar de aanvallen liepen telkens stuk op de hechte Almeerse defensie. Patrick van der Hoorn was met een vrije trap (rakelings over) het dichtst bij een aansluitingstreffer.

Elspeet kwam simpelweg kwaliteit tekort tegen de derdeklasser. Namens Waterwijk lieten Lucas van Amersfoort (naast) en Lynel Lemmert (over) het na om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Ook invaller Franklin de Jong miste tot tweemaal toe een enorme mogelijkheid. Vlak voor tijd werd het alsnog 0-3. De achttienjarige Lemmert bekroonde zijn goede wedstrijd met de beslissing en ronde een counter goed af. “Ik kreeg de bal precies op tijd en was weg. Toen de keeper van Elspeet op mij afkwam schoof ik de bal onder hem door.”

Waterwijk kan zich dinsdagavond verzekeren van handhaving in de zaterdag derde klasse, wanneer de voorsprong succesvol wordt verdedigd. “Dit mag niet meer mis gaan”, zei Otten. Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie zaterdag.