Waterwijk loopt achter de feiten aan tegen TOV

De wedstrijd in de derde klasse C tussen TOV uit Baarn en ASC Waterwijk uit Almere was vooral voor de supporters van de thuisclub het aankijken zeker waard. De ploeg  coach Mark de Boer liep bijna de gehele wedstrijd achter de feiten aan en kreeg wel wat kansen maar meer zat er deze middag niet in. TOV won met 3-1.

TOV, wat staat voor Tot Ons Vermaak gunde hun supporters best wel een leuke middag, met een tomeloze inzet zette men Waterwijk vanaf het begin al behoorlijk onder druk. De gasten moesten dan ook in de zesde minuut al capituleren toen uit een hoekschop van TOV  Rutger van der Molen met het hoofd Waterwijk doelman Wilco Mackaay  kansloos passeerde 1-0.

DSC00412

De bezoekers kwamen hierna wel sterk terug en waren ook dicht bij de gelijkmaker maar de afronding liet te wensen over, Lucas van Amersfoort kon de bal niet achter TOV doelman Jeffry Verhagen werken. Hierna was het TOV wat de klok sloeg en was doelman Wilco Makaay  van Waterwijk de man die de Almeerders in de wedstrijd hield. Trainer van Oosterkamp van de thuisclub zette hierna de opstelling wat om en TOV kreeg nog meer grip op hun tegenstander. Kansen waren er voor Niels Achterberg en van der Molen en mocht Waterwijk blij zijn dat men aan Baarnse kant niet op scherp stond. Met nog zo’n vijf minuten in de eerste helft te spelen bleef de 1-0 tot aan de rust op het scorebord staan.

De tweede helft kwamen de twee ploegen sterk uit de starblokken en had Waterwijk de kans om op gelijke hoogte te komen maar een schot van Ronald Merlog verdween net naast het doel. TOV was even van slag en Waterwijk sloeg zijn slag. Een aanval over links via Frigri Ghoudou kwam bij Joel van Ooijen die op de solotoer ging en uiteindelijk fraai de gelijkmaker inschoot 1-1. De thuisclub was enigszins aangeslagen maar herstelde zich snel zodat niet veel later de gasten alle zeilen moesten bijzetten om erger te voorkomen. Kansen van Kool en Lambrechts leverde nog niet het gewenste resultaat op. Waterwijk zakte verder weg en moest dat ook met diverse gele kaarten bekopen, ook bij TOV kreeg men een kaart.

Wilco Makaay

In de 60e minuut dan toch de verdiende voorsprong voor TOV, van der Molen speelde zich goed vrij en zijn voorzet werd door Erik Kool uitstekend ingekopt 2-1. De druk op het Waterwijk doel bleef aanhouden en in deze fase was het Waterwijk goalie Wilco Mackaay die zich onderscheidde met fraaie reddingen. Dat het vlak voor tijd dan toch nog 3-1 werd door Sander Lambrechts was dan ook te verwachten. Opvallend was de tweede gele kaart die scheidsrechter Westhof gaf voor een Waterwijker wat zeker geen kaart waardig was.

Het bleef uiteindelijk bij deze stand en had TOV verdiend de punten binnen gehaald. Trainer Mark de Boer van Waterwijk was teleurgesteld, de Boer” Mijn ploeg heeft vanmiddag op vele punten gefaald en verloor terecht”. Collega trainer Steef van Oosterkamp kon de uitspraak van zijn collega wel begrijpen,”we waren gretiger als de tegenstander en hadden veel meer goals kunnen maken,maar de Waterwijk goalie was een sta in de weg anders had de uitslag veel hoger geweest”!.