Waterwijk op koers voor titel

Het inhaalduel in de vierde klasse B tussen SC Abcoude en ASC Waterwijk is door de Almeerders met 0-4 gewonnen. Waterwijk neemt daardoor weer de koppositie over van FC Amsterdam. Het duel was eerder dit seizoen gestaakt vanwege een zware blessure.

De wedstrijd was twee weken geleden bij de stand 0-1 gestaakt wegens een forse overtreding op Patrick van Veen van Waterwijk. Abcoude moest dan ook met tien man de wedstrijd uitspelen. Abcoude ging in deze tweede vijf en veertig minuten furieus van start want binnen enkele minuten knalde men de bal al op de lat en niet veel later kon men bijna weer scoren maar gelukkig voor Waterwijk bleef de 0-1 stand op het scorebord.

Hierna kwamen de gasten beter in de wedstrijd en moest Abcoude terug en was niet veel later de 0-2 een feit toen Joel van Ooyen beheerst scoorde na een mooie actie. Abcoude probeerde het hierna nog wel om het Waterwijk lastig te maken maar was niet opgewassen tegen de ploeg uit Almere dat steeds beter in de wedstrijd kwam.

Het veldoverwicht van de bezoekers kreeg nog meer gestalte toen uit een mooie aanval uiteindelijk door Thomas Jansen kon worden afgerond 0-3, en was het te hopen dat de thuisclub erger bespaart kon blijven. Dat lukte maar gedeeltelijk want toen een Waterwijk aanvaller doorbrak kon men niet anders doen dan de speler onderuit te halen, de toegekende strafschop werd door Ricardo Kolk feilloos benut 0-4.

Uiteindelijk bleef het bij deze stand en was Waterwijk weer koploper in 4B. Op zaterdag 4 mei kan de beslissing vallen in deze klasse als de ploeg van Mark de Boer op bezoek moet bij het lastige Wartburgia.

Teamleider Bram Mackaay: ” ik ben positief gestemd over onze kansen  maar we zullen er wel moeten staan tegen Wartburgia want FC Amsterdam ligt immers op de loer.”

Kijk voor het complete programma en de stand op de klassenpagina van zaterdag 4B