De huidige zaterdag selectie van Waterwijk

Waterwijk richt vizier op zaterdag

Waterwijk uit Almere gaat een cultuuromslag maken. Het bestuur van de club heeft besloten om de aandacht te verleggen van het eerste zondag naar het eerste zaterdag team. Met andere woorden: Het zaterdagteam wordt het vlaggenschip van de vereniging.

Zaterdag trainer Mark de Boer is erg blij met de keuze die het bestuur en de technische commissie heeft gemaakt: “ Ik vind dat inderdaad een prima plan. Al onze selectie teams bij de jeugd spelen ook al op zaterdag en zo kunnen we de binding groter maken. Daarnaast kunnen ze zaterdag avond gewoon op stap gaan zonder dat ze er rekening mee hoeven te houden dat ze op zondag moeten voetballen. De kansen om naar een hoger niveau te komen zijn op zaterdag gewoon groter dan op zondag.”

Het eerste elftal op zondag, dat nu derde klasse speelt, zal niet volledig verdwijnen. Voorzitter Dirk Noteboom wilde dat in eerste instantie wel. Tegen Almerevandaag zegt hij: “ Je hebt met sentimenten te maken. Het compromis is dat de zondag wel blijft bestaan maar dan op een lager pitje. Maar de zaterdag wordt ons speerpunt. Het grootste gedeelte van ons budget gaat naar de zaterdag en daar zullen ook onze bete jeugdspelers heen gaan.”

Het is niet de eerste keer in de historie van de club dat de aandacht verlegd wordt. Enkele jaren geleden besloot de club om zich nadrukkelijk op zondag te manifesteren. Noteboom: “ Op zondag hebben we te maken met een grote concurrent die er voor zorgt dat veel mensen thuis blijven namelijk Eredivisie Live.”

De club hoopt binnen tien tot vijftien jaar in de eerste klasse te spelen. De Boer: “Of het zo lang moet duren weet ik niet (Waterwijk is op zaterdag koploper in de vierde klasse, red.) maar het is een nobel streven.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)