Home / Algemeen / Waterwijk in slotfase onderuit tegen VOP

Waterwijk in slotfase onderuit tegen VOP

ASC Waterwijk kreeg in de zaterdag derde klasse C bezoek van het op de tweede plaats staande VOP uit Amersfoort. De Almeerders speelde een uitstekende wedstrijd maar moesten uiteindelijk toch toestaan dat de VOP er met de winst (2-3) van door ging.

De ploeg van Waterwijk coach Mark de Boer begon net als vorige week bij Altius uitstekend en liet VOP  het eerste half uur alle hoeken van het veld zien. Er waren kansen genoeg en daar had men veel meer uit moeten halen, zowel Joel van Ooijen als Ricardo Kolk konden hun kansen niet verzilveren en kwam de ploeg uit Amersfoort in deze fase bijzonder goed weg.

In de zevende minuut was het dan toch raak toen Waterwijk dicht bij een treffer maar was een VOP verdediger ongelukkig in een actie en kreeg de thuisploeg een penalty. De toegekende elfmeter trap werd dan ook door Ricardo Kolk feilloos ingeschoten 1-0. VOP kwam uitstekend terug en had even later geen geluk bij een kopbal van spits Terenc Vliet die de bal net over kopte.

In de elfde minuut kwam men toch op gelijke hoogte toen een schot vanaf de linkervleugel niet goed werd beoordeeld door Waterwijk doelman Wilco MacKaay die de bal niet kon klemmen, in de rebound was Yannick de Vries attent en liet de Almeerse goalie kansloos 1-1 Hierna ging de wedstrijd vrijwel gelijk op maar Waterwijk was het dichts bij een treffer maar Ronald Morlog had z’n vizier niet op scherp en ging deze kans voorbij.

Waterwijk bleef in deze fase wel de betere ploeg en wist met snel aanvalsspel de gasten steeds weer tot het uiterste te dwingen en in de 39e minuut werd toch het goede spel van de Almeerders verdiend beloond toen een dieptepass van Justin van Hoek  Joel van Ooijen bereikte en hij beheerst de 2-1 inschoot. VOP was hierna duidelijk van slag en mocht blij zijn dat Waterwijk de vele kansen niet benutte. Ook een kopbal kon nog maar net van de lijn worden gehaald.

Joel van Ooijen heeft Waterwijk net op 2-1 gezet
Joel van Ooijen heeft Waterwijk net op 2-1 gezet

Ook na de rust eenzelfde beeld,Waterwijk dat goed combineerde en VOP dat veelal de “lange bal” hanteerde en hieruit hun voordeel wilde halen maar achterin bij de thuisclub waren Wiebe Faber en Dennie Klaasenbos uitstekend op dreef en kon men de aanvallen van de gasten simpel onderscheppen. In de 60e minuut was VOP toch dicht bij de gelijkmaker maar een lob van Florian Wijsbeek werd uitstekend gepakt door Wilco MacKaay van Waterwijk.

Niet veel later weer een goede actie van MacKaay toen Vliet een hard schot door de Waterwijk doelman zag gestopt. Aan de andere kant had Frigi Ghoudou geen geluk bij een schiet poging want  hier was de doelman van VOP attent en voorkwam hij het derde doelpunt van Waterwijk.

Vanaf de 75e minuut kreeg VOP steeds meer grip op de wedstrijd en was op rechts Mark van Houten zijn verdediger te vlug af en zijn voorzet werd door Yannick de Vries fraai ingeschoten en was de stand weer gelijk 2-2. Waterwijk moest even slikken maar kwam nog wel goed terug en was Joel van Ooijen dicht bij een treffer maar ook nu geen succes voor de Almeerders.

Het leek met een gelijkspel te eindigen maar niets was minder waar toen uit een mooie counter de Amersfoorters in de 90e minuut toch nog de winst naar zich toe wist te trekken, Aanvoerder Richard Pietersen werd vrijgespeeld en maakte de geboden kans fraai af 2-3.

Richard Pietersen bezorgt VOP onverdiend de zege
Richard Pietersen bezorgt VOP onverdiend de zege

Waterwijk was een geslagen ploeg en had over de gehele wedstrijd gezien zeker een punt verdiend. Coach Mark de Boer van de thuisclub kon het niet begrijpen,” zo goed voetballen en vele kansen krijgen en dan je zelf niet belonen is zuur!”. Wim de Haas coach van VOP was blij met de winst maar had hier niet meer op gerekend,”Waterwijk verdiende de winst maar deed zichzelf veel tekort”.

Verslag en foto’s Herman de Wit