Home / Algemeen / Waterwijk speelt zich veilig tegen Elspeet

Waterwijk speelt zich veilig tegen Elspeet

Waterwijk komt ook volgend seizoen uit in de zaterdag derde klasse. De ploeg van Ed Otten versloeg afgelopen weekend vierdeklasser Elspeet al in de nacompetitie met 0-3 en maakte het karwei dinsdagavond op eigen veld af door met 1-0 te winnen.

“We hebben toch nog een prijsje”, lachte Otten na afloop, “maar ik had die prijs natuurlijk wel anders voorgesteld.” De wedstrijd was er niet een om warm van te lopen. Elspeet wilde snel een beetje spanning in het duel brengen, alleen hield Waterwijk aardig stand. De thuisploeg kreeg zelf ook een paar kansjes om de strijd definitief te beslissen. Dwight Eind strandde op doelman Hop, die even later ook Lynel Lemmert van het scoren weerhield.

Vlak voor de rust leek Waterwijk toch op voorsprong te komen. Lemmert werd na een solo onderuitgehaald in het strafschopgebied, maar de toegekende strafschop werd niet verzilverd Gary Spier. Aan de andere kant kreeg Elspeet middels Patrick van der Hoorn ook een aardige mogelijkheid. Met een fraaie redding hield Waterwijk-doelman Alex Bindenga zijn doel schoon.

Na de hervatting hadden beide ploegen erg veel moeite met het scoren. De jonge Lemmert slaagde hier wel in, al werd zijn doelpunt terecht voor buitenspel afgekeurd. Waterwijk hoefde bovendien niet zo nodig met de 0-3 uit de heenwedstrijd. Elspeet bleef het proberen via Werner en Pluim die allebei Bindenga op hun weg naar de openingstreffer vonden.

De thuisploeg moest de wedstrijd zelfs uitspelen met tien man na een directe rode kaart voor Jordy Kreeberg wegens een onbesuisde actie. Het venijn zat duidelijk in de staart, want in de 86ste minuut doorbrak Franklin de Jong de brilstand voor Waterwijk. De invaller speelde zich fraai vrij en liet Hop kansloos. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-0.

Ondanks het matige spel van zijn ploeg was Waterwijk-trainer Ed Otten tevreden. “Het resultaat was het belangrijkste en daar slaagden wij deze twee duels in. We gaan nu werken naar volgend seizoen. Kijken of we jeugdspelers een kans kunnen geven. Talent is er genoeg en met de nodige routine erbij moet er komend seizoen weer een derde klasse-waardig team staan.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zaterdag.

Verslag en foto Herman de Wit