Waterwijk-speler Heerooms breekt been: “Ben zelfs flauwgevallen”

Waterwijk-trainer Ben Vis kan dit seizoen geen beroep meer doen op Arnold Heerooms. De speler uit de vierde klasse G brak zondag tijdens de stadsderby met Forza Almere zijn scheenbeen. “Toen ik probeerde op te staan, voelde ik direct dat het mis was”, vertelt Heerooms, terwijl hij thuis op de bank ligt.

“Aan het begin van de wedstrijd probeerde ik een sliding in te zetten”, gaat Heerooms verder. “Ik raakte in eerste instantie de bal en daarna mijn tegenstander, die per ongeluk zijn voet op mijn scheenbeen plantte.”

Heerooms probeerde na twee minuten op te staan, maar lopen ging niet. “Op het moment dat ik stond, probeerde ik te lopen, maar ik voelde gelijk dat mijn bot los zat.” De verdediger werd naar de kant gedragen. “De pijn viel wel mee, maar toen mijn vader mij naar het ziekenhuis wilde rijden, ben ik zelfs flauw gevallen. Daarom belden we alsnog een ambulance.”

Na een nacht in het Flevoziekenhuis in Almere mocht de 24-jarige Heerooms naar huis. ,,Ik heb het geluk gehad dat het een goede breuk is en dat ik niet geopereerd hoeft te worden. Toch sta ik in elk geval zes tot negen maanden aan de kant. De komende zes weken zit ik in het gips, maar daarna ga ik keihard werken aan mijn herstel”, besluit een strijdvaardige Heerooms.

Waterwijk won het duel met Forza Almere met 6-1. De ploeg van Ben Vis steeg door de zege naar de achtste plaats in de zondag vierde klasse G.

Foto: Facebook Arnold Heerooms.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!