Waterwijk start competitie met zege op TOV

Op sportpark Rie Mastenbroek heeft ASC Waterwijk in de zaterdag derde klasse C goede zaken gedaan in haar eerste competitie duel. Tegen het Baarnse TOV stond het na negentig minuten 1-0 voor de ploeg van Mark de Boer. “We hebben ons goed ingesteld op deze tegenstander en werden hiervoor beloond!” aldus de coach.

Vanaf het begin gaven de Almeerders de toon aan en kregen ook wat kansjes maar deze kon men niet  verzilveren doordat steeds weer een TOV speler op tijd kon ingrijpen. TOV, dat toch een aardige ploeg heeft kon de eerste helft niet echt potten breken mede doordat men bij Waterwijk goed geconcentreerd voetbalde en weinig kansen weggaf. Nick Baggelaar van Waterwijk had de eerste helft wel de kans om er 1-0 van te maken maar ook nu was men bij TOV alert. TOV had ook voor de rust nog een aardige kans maar Waterwijk doelman Wilco Mackaay was ter plekke om erger voor zijn ploeg te voorkomen.

Na de rust twee ploegen die niet veel voor elkaar onder deden wat ook voor beiden partijen wel wat kansen opleverde maar de zuiverheid was ver te zoeken en bleef de stand vooralsnog dubbel blank. Bij Waterwijk wisselde coach de Boer halverwege de tweede helft wat spelers om de tegenstander nog meer onder druk te zetten. Uiteindelijk werd de druk zo groot dat TOV toch moest zwichten, na een mooie actie van Waterwijk speler  Baggelaar kwam Danny Koster in scoringspositie wat uiteindelijk de 1-0 voor Waterwijk opleverde. Met nog zo’n 20 minuten te spelen gaf TOV zich niet makkelijk gewonnen en had Waterwijk het soms nog even moeilijk. Uiteindelijk bleef de 1-0 op het scorebord staan en was de ploeg uit Almere de kompetitie goed begonnen.