Home / Algemeen / Waterwijk ten onder in Baarn
Trainer Mark de Boer (r) moest zijn eerste nederlaag slikken

Waterwijk ten onder in Baarn

In de derde klasse C moest ASC Waterwijk het opnemen tegen Eemboys uit Baarn. Het zat de ploeg deze middag niet mee. Ondanks een 1-0 voorsprong was Eemboys uiteindelijk met 3-2 te sterk.

Wel begon de ploeg van coach Mark de Boer goed aan de wedstrijd want na zo’n twintig minuten wist men de verdediging van de thuisclub te verschalken en scoorde Frenky Henze de 0-1 na goed voorbereidend werk van Joel van Ooijen.en dat was op dat moment ook terecht.

Eemboys moest voor eigen publiek wel iets terug doen en deed dat ook. Met lange ballen trachtte men de Waterwijk defensie te overrompelen en dat lukte uiteindelijk dan ook na een misverstand bij Waterwijk 1-1. De Almeerders pakte de draad weer op en zette de gasten vast op eigen helft. Een schot van van Ooijen op de lat en een redding van de Eemnes doelman onthielden de Waterwijkers van hun tweede goal.

In de tweede helft ging het vrij gelijk op maar het spel van de gastheren lag Waterwijk niet maar Eemnes profiteerde daar niet van, ook de scheidsrechter zag het hierna niet meer zo scherp en liet om onbegrijpelijke redenen een Eemboys speler met rood vertrekken. In deze fase profiteerde Waterwijk hier wel van en kon Jelmer Bruines de 1-2 scoren. Hierna was er wat tumult en liet de scheidsrechter de twee ploegen even af koelen.

Trainer Mark de Boer (r) moest zijn eerste nederlaag slikken
Trainer Mark de Boer (r) moest zijn eerste nederlaag slikken

Uiteindelijk was men weer bij de les en was het de thuisclub die hier haar voordeel mee deed en gretig de gelijkmaker scoorde 2-2. Waterwijk was hierna volledig de kluts kwijt en moest dit uiteindelijk ook nog met de derde  tegentreffer bekopen, een vrije schop werd Waterwijk doelman Wilco Mackaay teveel 3-2. Er was hierna voor de bezoekers geen tijd meer om nog verandering in de stand te brengen.

Na de winst van vorige week moest Waterwijk nu de eerste nederlaag incasseren.

Verslag Herman de Wit