Waterwijk toont karakter tegen Zwart Wit ’63

In de strijd om lijfsbehoud heeft Waterwijk in de zaterdag derde klasse B (Oost) een belangrijke overwinning geboekt. De ploeg van Ed Otten en Sebastiaan Steur was op eigen veld met 4-1 te sterk voor middenmoter Zwart Wit ’63. De Almeerders staan weliswaar nog op een nacompetitieplaats, maar houden de aansluiting met de veilige ploegen.

Het was een aantrekkelijk duel in Almere met twee ploegen die vol voor de winst gingen. Zwart Wit ’63 was veel op de helft van Waterwijk te vinden en zag in het eerste kwartier kansen via Dave van der Sluis en Fabian van Panhuis in rook opgaan. Dat lukte de thuisploeg in de twintigste minuut wel. Een vrije trap van Roy de Vries verdween achter doelman David Houtman: 1-0. Waterwijk was in deze fase zeer doeltreffend, want binnen zes minuten stond het zelfs 3-0. Doelpunten van Lynel Lemmert en Paul Kalapnathsing zorgden voor de riante voorsprong.

Waterwijk leek op rozen te zitten, maar de gasten uit Harderwijk wisten nog veel kansen te creëren en kregen ook loon naar werken toen Fred van de Loo de hatelijke nul van het scorebord haalde met de 3-1 als ruststand. De tweede helft begon met een gelijkopgaande strijd met veel mogelijkheden aan beide kanten en veranderde al snel doordat Waterwijk zich beperkte tot het verdedigen van de voorsprong.

Een kwartier voor tijd kreeg Zwart Wit ’63 een goede kans op de gelijkmaker, alleen kopte Jordy Ernsten uit kansrijke positie naast. Aan de andere kant miste Franklin de Jong namens de thuisploeg ook een enorme mogelijkheid. Acht minuten voor tijd gooide Waterwijk het duel definitief op het slot. Uit een goed uitgespeelde tegenaanval bepaalde Lemmert de eindstand op 4-1 in het voordeel van de Almeerders.

“We hebben de goede lijn van vorige week (1-2 overwinning op Terschuurse Boys, red.) door kunnen trekken. Makkelijk was het allerminst”, zei een tevreden Waterwijk-trainer Ed Otten. “Een 3-0 voorsprong was geen garantie dat de buit binnen was, want Zwart Wit ’63 kreeg voldoende kansen om zelf ook te scoren. Op karakter heeft de ploeg de punten behaald. Nu gaan we ons concentreren op de laatste wedstrijden. We willen immers derdeklasser blijven.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse B (Oost).