Waterwijk-trainer Ben Vis klaar voor derby tegen Forza: “Wij gaan winnen”

Waterwijk en Forza Almere stonden aan het einde van het vorige seizoen nog tegenover elkaar. Waterwijk speelde voor promotie, terwijl Forza knokte voor lijfsbehoud in de derde klasse. Hoewel de equipe van Soeniel Nathoe over twee duels als winnaar uit de bus kwam, wist Forza zich niet te handhaven via de nacompetitie. “Van het Forza Almere van vorig seizoen is weinig over. Er staat bijna een heel nieuw team”, weet Ben Vis, coach van Waterwijk.

De eerste burenruzie – van de twaalf (!) – in de vierde klasse G is direct beladen. Zowel Waterwijk als Forza Almere kwam in de eerste twee competitiewedstrijden niet tot winst. “Zondag moeten we zorgen dat we de drie punten pakken. Zo houden we aansluiting met de andere ploegen”, vervolgt Vis, die zijn team in het openingsweekend gelijk zag spelen. “Het is een belangrijk duel. Dat we alle twee nog niet hebben gewonnen zorgt ervoor dat de wedstrijd extra beladen is.”

Nathoe merkt dat ook. “De wedstrijd leeft in de groep. Veel spelers kennen elkaar. Daarnaast speelt er bij Waterwijk een speler, die ik vorig jaar onder mijn hoede had. Dat maakt het extra speciaal.”

Op papier lijkt Forza Almere de zwakste. Na de degradatie verlieten bijna alle spelers de club. “Bij Waterwijk is er weinig veranderd in de spelersgroep”, concludeert Nathoe, die vorig seizoen nog assistent-trainer was bij de zwart-wit gestreepten. “Vorig jaar trof ik nagenoeg dezelfde ploeg. Dankzij een 3-1 zege en een 3-3 gelijkspel plaatsten wij ons voor de volgende ronde van de nacompetitie.”

In de nacompetitie aan het einde van het vorige seizoen troffen Waterwijk en Forza elkaar voor het laatst.
Archieffoto: In de nacompetitie aan het einde van het vorige seizoen troffen Waterwijk en Forza elkaar voor het laatst.

Hoewel Forza zich trefzeker toonde in de eerste twee duels blijkt de achterhoede de achilleshiel. De equipe van Nathoe incasseerde al tien goals. “Wij gaan gewoon ons best doen. Ik blijf het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Kampioen zullen wij niet gaan worden, maar we willen dit seizoen met een goed gevoel beëindigen”, aldus de coach.

Collega-trainer Vis dicht zijn formatie de favorietenrol toe. “Als wij net zo sterk spelen als in de voorbereiding ben ik er zeker van dat wij van Forza gaan winnen. We zijn ook bijna compleet. De basiself staat voor 99 procent.”

Hieronder een overzicht van alle Almeerse derby’s in de vierde klasse G.

Datum Speelronde Wedstrijd
Eerste periode:
20-09-15 3 Waterwijk – Forza Almere
18-10-15 7 Sporting Almere – Forza Almere
18-10-15 7 Waterwijk – AS’80
01-11-15 8 AS’80 – Sporting Almere
Tweede periode:
13-12-15 13 Sporting Almere – Waterwijk
13-12-15 13 Forza Almere – AS’80
31-01-16 15 Forza Almere – Waterwijk
Derde periode
13-03-16 19 AS’80 – Waterwijk
13-03-16 19 Forza Almere – Sporting Almere
20-03-16 20 Sporting Almere – AS’80
24-04-16 23 AS’80 – Forza Almere
24-04-16 23 Waterwijk – Sporting Almere

Archieffoto’s: Laatste ontmoeting tussen Waterwijk en Forza Almere.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!