Waterwijk verder met hoofdtrainers van zaterdag- en zondagselectie

Ben Vis gaat voor zijn derde seizoen bij Waterwijk. De trainer van de zondagselectie heeft zijn contract met een jaar verlengd. Zijn collega’s van de zaterdag 1 (Ed Otten en oud-profvoetballer Sebastiaan Steur) blijven de Almeerse club na dit seizoen ook minimaal nog een jaar trouw. “Sebastiaan en ik waren er snel uit”, vertelt Otten.

De coach van de zaterdag, die uitkomt in zaterdag derde klasse B oost, ziet de club groeien. “De faciliteiten voor mijn selectie worden steeds beter. Zo gaan wij bijvoorbeeld naar de uitwedstrijden met busjes en wordt onze kleding op de club gewassen. Dat geeft aan dat de club steeds professioneler aan het worden is. Dan is de keuze om er nog een jaar aan vast te plakken niet moeilijk.”

Otten en Steur begonnen aan het seizoen als assistent, maar na het opstappen van Co Jager kozen zij ervoor om hoofdtrainers te worden. “Het is jammer dat Co al na één wedstrijd vertrok, maar dat heeft geen grote invloed gehad op onze prestaties. Ik merk natuurlijk wel dat de beleving bij een amateurclub als Waterwijk anders is dan bij een instituut als IJsselmeervolgels”, aldus Otten, die in het verleden assistent was bij de topamateurs.

De zaterdagploeg van Waterwijk is na zestien competitieduels terug te vinden in de middenmoot. “We hebben dit seizoen een beetje pech arbitrale beslissingen en blessures, maar ik hoop dat we in de derde periode nog kunnen gaan verrassen. Het doel is nog steeds om binnen twee of drie jaar uit te groeien tot een stabiele tweedeklasser.”

Ook de zondag 1 hoopt te promoveren. Door het winnen van de eerste periode in Zondag 4F hebben zij al de eerste stap gezet. Vis heeft het geweldig naar zijn zin bij Waterwijk. “Voor mij was een belangrijke voorwaarde dat de club zich niet alleen op de zaterdag focust, maar op beide teams. Ook bij ons worden de randvoorwaarden verder verbeterd.”

Daarnaast spelen op de achtergrond de prestaties van de A1 mee, die bovenaan staan in de Hoofdklasse. “Als die promoveren wordt het niveau van de jongens die naar de senioren komen ook hoger”, aldus Vis, die met zijn ploeg wel is afgezakt op de ranglijst. “Dat komt mede door blessures en schorsingen, maar in de nacompetitie zorgen wij dat we er staan.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)