Waterwijk verslikt zich op eigen veld in NiTA

In de zaterdag derde klasse C is Waterwijk koploper af. De ploeg van Mark de Boer moest op eigen veld tegen NiTA uit Nieuwer Ter Aar een 0-1 nederlaag incasseren. Met tien man deden de Almeerders zichzelf tekort tegen de promovendus.

In de beginfase probeerden beide ploegen elkaar af te tasten, maar al snel nam Waterwijk het heft in handen. Een inzet van Frigri Ghoudou ging naast het doel en niet veel later eindigde een vrije trap langs de buitenkant van de paal. In de 22ste minuut leek Waterwijk toch toe te slaan, maar een inzet van Van Amersfoort werd net nog van richting veranderd. NiTA kwam hierna bij vlagen ook wel gevaarlijk voor het doel van de thuisclub, alleen was doelman Alex Bendinga attent bij een paar mogelijkheden van de gasten.

In de 38ste minuut kreeg Waterwijk een domper te verwerken. Een geheel onnodige actie van Mustafa Rebel draaide uit op een rode kaart vanwege een slaande beweging. Ondanks een man minder bleef de thuisploeg de bovenliggende partij en kreeg het in de veertigste minuut een strafschop toen de NiTA-verdediging in de fout ging. De inzet van oud-prof Arno Splinter werd echter gestopt.

Waterwijk - NiTA

Ook na de rust domineerde Waterwijk met tien man en was het wachten op een doelpunt voor de Almeerders. Junior Chan A Hung kreeg een honderd procent kans, maar hij faalde. Ook schoot Ghoudou over het doel na een vrije trap van Splinter. Het spel kon hierna twee kanten op. Waterwijk speelde vol op de aanval en Nita probeerde het via de counter. Dat leverde de gasten tien minuten voor tijd ook een treffer op.

Een aanval over de linkerkant kwam bij Sjoerd Tuininga die hard uithaalde en de score opende voor NiTA. Waterwijk kreeg hierna diverse kansen om alsnog een punt in eigen huis te houden, maar de Almeerders deden zichzelf tekort door die te laten liggen. Het betekende de eerste nederlaag van dit seizoen voor Waterwijk. “We waren ondanks een man minder veruit de betere ploeg, maar het gebeurt wel vaker dat je dan toch aan het kortste eind trekt”, zei trainer Mark de Boer na afloop. “Dat was vandaag het geval.”