Waterwijk voor rust al klaar met Bergen

Zaterdag tweedeklasser Waterwijk is doorgedrongen tot de laatste 32 van de districtsbeker. De ploeg van Ron Gerlof had weinig te duchten van Bergen, dat na een 4-0 ruststand uiteindelijk met 5-1 werd verslagen.

Echt spannend is de bekerwedstrijd tegen de nummer dertien van de zondag derde klasse B nooit geweest. Na vijf minuten opende Niels van der Zaal de score en ruim een kwartier later was het door twee treffers van Randy Peaper zelfs 3-0. “Eigenlijk was het op dat moment al gespeeld. Bergen had niets in te brengen”, blikte Gerlof terug. Nog voor de rust maakte Van der Zaal het Almeerse feest helemaal compleet door ook zijn tweede van de middag te maken.

Met een 4-0 stand op het scorebord kon Gerlof rustig achterover leunen in de tweede helft. Na de 5-0 van Hamid Rida viel ook de scherpte bij de spelers weg. “Ik weet ook als voetballer dat het niet lukt om scherp te blijven. Als je dat wel kan opbrengen, wordt het 8-0 of 9-0. Ik probeerde in het begin van de tweede helft de spelers scherp te houden, maar op een gegeven moment heb ik het ook losgelaten. Dan is het belangrijk dat iedereen heel blijft voor de competitie.”

Vlak voor tijd kon Bergen via Bart Oldenboom pas iets terugdoen. Het bleef bij de eretreffer van de bezoekers, waardoor de eindstand op 5-1 werd bepaald. Waterwijk is een rondje verder. “Drie keer winnen en je staat opeens in de grote beker”, knipoogde Gerlof. Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)