Home / Algemeen / Waterwijk wint bij Vlug en Vaardig

Waterwijk wint bij Vlug en Vaardig

Waterwijk blijft de voornaamste kandidaat voor de titel in zaterdag 4B.  Vanmiddag werd Vlug en Vaardig op eigen veld met 0-2 verslagen door de ploeg uit Almere. Hiermee herstelde de ploeg zich van het verlies vorige week tegen FC Amsterdam, wat voor de ploeg van Mark de Boer een behoorlijke tegenvaller was.

Deze middag was de ploeg uit Almere vastberaden om zich ten kosten van de Amsterdammers te herstellen. De thuisclub, die in de beginfase van de competitie uitstekend voor de dag kwam zakte uiteindelijk geleidelijk af naar een plaats waar normaal gesproken de ploeg niet hoort te staan.

In de beginfase van deze wedstrijd was Waterwijk wel de toonaangevende ploeg maar door wat slordigheidjes kreeg Vlug en vaardig toch ook wat mogelijkheden om de ploeg uit Almere pijn te doen, maar voorin bij de thuisclub haperde het zo af en toe. In de 15e minuut was VenV dicht bij de zo begeerde treffer maar een poging ging rakelings over. Waterwijk pakte de draad weer op en met succes en wist in de 28e minuut de score te openen toen Patrick van Veen de linksback z’n hakken liet zien en een uitstekende voorzet losliet die uiteindelijk door Joel van Ooijen werd ingeschoten en zo stond de bezoekende ploeg uiteindelijk verdiend op 0-1.

Vlug en Vaardig kwam hierna goed terug en Waterwijk mocht niet veel later blij zijn dat de gelijkmaker niet op het scorebord stond toen een kopbal van Mike Vos uitstekend werd verwerkt door Waterwijk goalie Wilco Mackaay. De wedstrijd bleef aantrekkelijk voor het publiek en van beiden kanten waren er nog kansen op een treffer al was Waterwijk er wel een paar keer heel dichtbij bij inzetten van Danny Koster en Patrick van Veen. De 0-1 stand bleef tot aan de rust gehandhaafd en was er na de thee nog van alles mogelijk.

De tweede helft gaven twee ploegen te zien die aanvallend er alles aan wilde doen om tot scoren te komen. Vlug en Vaardig had zeker de kans om op gelijke hoogte te komen maar het ontbrak bij de ploeg van Edwin van de Raat  aan zuiverheid in de afronding. Waterwijk kreeg hierna wat meer grip op de tegenstander en profiteerde daar optimaal van toen in de 55e minuut Joel van Ooijen na goed voorbereidend werk de 0-2 scoorde.

De thuisclub maakte hierna een verslagen indruk en zakte verder weg wat Waterwijk de kans gaf om de score uit te bouwen en dat gebeurde ook door Ricardo Kolk die uit een pass van Stefan Heeres  de 0-3 in de touwen schoot. Hierna kreeg Vlug en Vaardig nog de kans om de eer te redden maar een vliegend schot van Remco Maaswinkel werd door Wilco Mackaay uitstekend tot corner verwerkt. Hierna was de koek op voor de thuisclub en had Waterwijk zich uitstekend hersteld van de uitglijder van die week ervoor tegen FC Amsterdam.

16032013VenV-Waterwijk 2
Coach Edwin van de Raat geeft Remco van Maasbommel opdrachten..

Coach Edwin van de Raat van Vlug en Vaardig was blij dat hij deze middag weer bijna compleet was en was trots op z’n ploeg die er alles aan hadden gedaan voor een goed resultaat.” Met wat meer geluk had er zeker meer in gezeten maar geluk moet je ook afdwingen”.

Mark de Boer van Waterwijk was blij met de punten want bij Vlug en Vaardig win je niet zomaar.” Ik ben blij dat mijn jongens de afspraken die we voor de wedstrijd gemaakt hebben redelijk tot goed zijn nagekomen”.

Komende week ontmoet Vlug en Vaardig thuis SC Abcoude en Waterwijk ontvangt De Dijk.

Verslag en foto’s: Herman de Wit.

Send this to a friend