Waterwijk wint derby van Almere

Het plaatselijke duel in de zaterdag derde klasse C tussen ASC Waterwijk en FC Almere eindigde uiteindelijk in een 1-0 overwinning voor de thuisclub. Mitchel Rood werd de matchwinnaar.

Vooraf werden er al heel wat uitslagen geroepen maar welke uitslag na negentig minuten op het scorebord zou staan was nog een verrassing. Waterwijk moest wel wat improviseren door blessures en ziekte, Desmond Mensen moest als laatste fungeren en deed dat uitstekend. FC Almere kon compleet uitkomen en dan was de laatste weken wel anders geweest.

Beiden teams gingen vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Bos fanatiek van start want snel scoren zou wat rust geven binnen de teams. FC Almere had al snel een licht veldoverwicht maar Waterwijk kon vaak via het middenveld weer snel balbezit krijgen maar was niet in staat om het Almere echt lastig te maken. Almere kreeg meerdere kansen om gevaarlijk te worden zeker toen Jordy Fernhout een schot los liet maar Wilco Mackaay, de laatste weken al in uitstekende vorm kon erger voor Waterwijk voorkomen. Niet veel later had Waterwijk zeker op achterstand kunnen komen toen Jeffry Coersen van Almere goed werd vrijgespeeld maar zijn lob ging net over het doel. Waterwijk kwam goed terug en had middels Justin van Hoek de kans om het thuispubliek te laten juichen maar de inzet ging naast het Almere doel.

Het laatste kwartier van de eerste helft speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af maar de gasten kregen uiteindelijk toch wel de beste kansen en mocht Waterwijk blij zijn dat de 0-0 met de rust gehaald werd.

Mitchell Rood was de grote man door het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren
Mitchel Rood was de grote man door het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren

Na de thee had Waterwijk coach Mark de Boer kennelijk diverse punten nog even aangescherpt want Waterwijk kwam als herboren uit de kleedkamer. Herhaaldelijk moest men bij Almere achterin alle zeilen bijzetten en miste Waterwijker Ricardo Kolk van dichtbij. Almere was gewaarschuwd en kwam goed terug maar steeds weer miste men de kansen om tot scoren te komen. Het duel werd feller en de scheidsrechter moest diverse gele kaarten trekken om de wedstrijd in de hand te houden. Sommige kaarten waren wel eens te overdreven en leidde dan ook tot irritatie. Het duel leek in een gelijkspel te eindigen maar dat pakte anders uit. Waterwijk coach de Boer wisselde Thomas Janssen voor de pas 16 jarige Mitchel Rood en dat bleek een gouden wissel want via de rechtervleugel speelde Figri Ghoudou diagonaal op de net ingevallen Rood die zijn tegenstander op snelheid passeerde en ook Almere doelman Scheggetman kansloos liet 1-0.

Met nog tien  minuten te spelen werd de wedstrijd nog spannender en had Waterwijk geluk toen uit een hoekschop van Mike de Blieck van Almere Marcel Haselbekke uit de rebound niet kon scoren. Ook was de thuisclub nog dicht bij een treffer maar hier was ook de zuiverheid niet aanwezig maar kreeg Waterwijk uiteindelijk toch loon naar werken, vooral gezien de tweede helft. Het bleef bij deze stand en kreeg FC Almere door deze nederlaag weer een tik op de vingers en loopt men weer achter de feiten aan! De ploeg van coach Ligeon draait zeer wisselvallig en verliest op deze manier het contact met de kopgroep.

Waterwijk kijkt weer naar boven en staat nu op een gedeelde derde plek. Waterwijk speler Desmond Mensen zat na afloop lekker in z’n vel: ” met 1-0 winnen van je stadgenoot en zelf ook lekkere pot gespeeld wat is dan mooier dan voetbal!”.

Mike de Blieck van Almere zat anders in z’n vel, we hebben genoeg kansen gehad maar de laatste weken scoren we moeilijk en dat moet veranderen aldus de snelle rechterspits van Almere.