Waterwijk wint eerste derby in 4G van Forza Almere

Opluchting en dolle vreugde maakten zich meester van de spelers van Waterwijk. De ploeg van coach Ben Vis pakte zondag in de vierde klasse G de eerste drie punten van het seizoen. Uitgerekend stadsgenoot Forza Almere was het slachtoffer van de dadendrang van Waterwijk. “Ik ben heel blij met deze zege, maar we hadden het duel eerder moesten beslissen”, analyseerde Vis na afloop van de 3-1 overwinning.

Waterwijk trok het duel pas in blessuretijd definitief naar zich toe.  Edwin Vermerris schoot, een minuut na een grote kans van Forza Almere, van dicht bij de verlossende derde treffer – die te zien is in ‘De Terugblik’ – tegen de touwen. “Eindelijk! Deze punten hadden wij nodig, ik ben heel trots op mijn jongens”, jubelde Vis. Waterwijk kwam in de eerste drie duels niet tot winst.

In een vermakelijk duel met kansen over en weer kwam Forza Almere na een half uur spelen op voorsprong. Gyresse Nyhoven opende op sportpark Rie Mastenbroek de score, maar een zege bleek er voor Forza niet in te zitten. “Na de gelijkmaker was het bij ons over en uit. De beleving en de bezieling was weg”, vertelde Forza-coach Nathiel Nathoe. De oefenmeester zag zijn team goed beginnen, maar op slag van rust kwam Waterwijk via Donny Wuts langzij. “Die treffer was het eindstation van een heerlijke aanval”, glunderde Vis.

Waterwijk-coach Ben Vis kon door de spanning tijdens het duel met Forza Almere nauwelijks zitten.
Waterwijk-coach Ben Vis kon door de spanning tijdens het duel met Forza Almere nauwelijks stil blijven zitten.

De formatie van Vis kwam na zeventig minuten op 2-1. Vermerris schoot in tweede instantie raak. ”Waterwijk heeft het goed uitgespeeld”, vond Nathoe. “Wij kwamen in het tweede bedrijf niet meer aan voetballen toe. Het waren niet de voetballers die ik ken. Hoewel we niet in ons spel kwamen, kregen we vier opgelegde kansen.”

Waterwijk, dat door deze zege aansluiting heeft gevonden met de middenmoot, kreeg de beste mogelijkheden. Het was een klein wonder dat het tot het einde toe spannend bleef. “We hebben collectief gefaald. Ik houd aan deze nederlaag een naar gevoel over, omdat we een mentale tik niet hebben kunnen verwerken.” Met die uitspraak doelde Nathoe op de gelijkmaker. De formatie van Nathoe is dit seizoen nog puntloos.

Zijn collega-trainer Vis was vanzelfsprekend een stuk blijer. De oefenmeester verscheen met een grote glimlach voor onze camera. Een reactie van hem is ook te zien in ‘De Terugblik’.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4G.

Tekst: Wesley Verboom

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!