Home / Algemeen / Waterwijk wint eerste periode door zege in winderige derby

Waterwijk wint eerste periode door zege in winderige derby

In de zondag vierde klasse F heeft Waterwijk de eerste periode gepakt. De ploeg van trainer Ben Vis nam tijdens het duel met stadsgenoot Sporting Almere na rust afstand (0-2). “We hebben optimaal geprofiteerd van het feit dat het duel moest worden overgespeeld”, glunderde Vis na afloop.

“De laatste wedstrijden zat er bij ons ook de klad in. Daarom was ik extra blij dat ik in aanloop naar deze wedstrijd kon trainen met een volledige groep”, vervolgde Vis. Het eerste duel tussen stadsgenoten Sporting Almere en Waterwijk eindigde in 1-1, maar dat moest worden overgespeeld omdat er een niet speelgerechtigde speler stond opgesteld.

Het plukje publiek – dat op sommige momenten bijna werd wegblazen door de wind – kreeg een wedstrijd voorgeschoteld met een lage amusementswaarde. Voor rust waren de kansen uitermate spaarzaam. Sporting Almere was via Nickay Schenk dichtbij en Waterwijk via smaakmaker Disi Odai.

De kleine buitenspeler liet zich vooral na de theepauze gelden. Zo opende hij vlak na rust bijna de score door naar binnen te komen, maar het schot dat daarop volgde werd ternauwernood uit de bovenhoek gehaald. Niet lang daarna was hij wederom dicht bij een treffer, maar ditmaal verdween zijn inzet naast.

20162011-sporting-almere-waterwijk

Zijn broer Achmad Odai vond wel het net. Hij bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 0-2. Halverwege de eerste helft had Jimmy de Haas al de 0-1 voor zijn rekening genomen. Hij schoot een vrije trap vanaf zeker dertig meter binnen. Sporting Almere was tussendoor ook nog dicht bij een goal, maar voor trainer Mark Steur zat het wederom niet mee. “Wij hebben vrij weinig weggegeven en ik vind ook dat wij een punten verdienden”, vond Steur. “De weersomstandigheden maakten het ook wat lastiger. Ze hadden ook wat geluk met die vrije trap, maar die had er niet in de korte hoek mogen invliegen. Erg zuur dit verlies, want de laatste weken waren de resultaten net wat beter aan het worden.”

Vis pakte met zijn ploeg juist na drie wedstrijden zonder zege weer de volle buit. “De wind maakte het niet heel lastig , omdat Sporting niet echt druk op onze verdediging zette”, zag Vis. “We hadden vrij veel rust achterin. Wij speelden ook met veel geduld. Daarnaast viel de 0-1 ook op een gunstig moment.”

De oefenmeester is in zijn nopjes met zijn ploeg. Vis: “Ik ben heel tevreden, de eerste periode gepakt en we staan toch vijfde. We hebben een heel leuke selectie met veel jonge jongens en een aantal ouderen die de boel op sleeptouw kunnen nemen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!