Waterwijk zet tegen ’t Goy volgende stap richting handhaving

Waterwijk heeft de smaak te pakken. De zondag derdeklasser won ook het tweede nacompetitieduel en is nu heel dichtbij lijfsbehoud. De ploeg van Ben Vis was met 3-1 te sterk voor ’t Goy, al had de score ook hoger uit kunnen vallen.

Vanaf het begin waren de Almeerders de toonaangevende ploeg met veel balbezit, alleen in de buurt van het vijandelijke doel werd het spel vaak te onrustig. De ene keer dat het wel lukte, zag de naar FC Almere vertrekkende Gary Bouwmeester zijn inzet van de doellijn gehaald worden. Uiteindelijk kreeg Waterwijk in de twintigste minuut loon naar werken. Een vrije trap van Yosef Disi was onhoudbaar voor doelman Youri Langeweg: 1-0.

In deze fase had de thuisploeg moeten toeslaan om het verschil groter te maken. Verder dan een volley van Tim Smit (gekeerd door de keeper) kwam Waterwijk niet. Op slag van rust kwam ’t Goy verrassend op gelijke hoogte via Dean Rietveld. Direct na rust werd de voorsprong weer hersteld door de Almeerders. Opnieuw had Langeweg geen antwoord op een vrije trap van Disi: 2-1.

In de 65ste minuut maakte Waterwijk er zelfs 3-1 van middels een harde knal van Ronald Morlog. De strijd leek gestreden. ‘T Goy probeerde nog wel iets, maar verder dan een paar ongevaarlijke schoten kwamen de bezoekers niet. Waterwijk kon rustig toeleven naar de finale van de nacompetitie, waarin UVV wacht. Die ploeg was met 1-0 te sterk voor Geuzen Middenmeer. “Daar moeten wij nu naartoe werken zodat we volgende week kunnen zeggen dat het niet voor niets is geweest”, zei Vis na afloop.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.