Home / Algemeen / Waterwijk zondag stunt met bekerzege op Ajax 2

Waterwijk zondag stunt met bekerzege op Ajax 2

Waar het zaterdagelftal van Waterwijk niet in slaagde, is het de zondag vierdeklasser wel gelukt om te stunten tegen Ajax. Weliswaar tegen het tweede elftal van de Amsterdammers, uitkomend in de reserve Hoofdklasse, stuntte de ploeg van Ben Vis met een 1-0 zege.

Het duel op sportpark Rie Mastenbroek was best aantrekkelijk voor de toeschouwers, die een dubbele ontmoeting tussen Waterwijk en Ajax te zien kregen. Ajax 2 was zeker in de beginfase de betere ploeg, maar kon niet omgaan met de mogelijkheden die er kwamen. Waterwijk-doelman Maikel Koelink was een sta-in-de-weg voor onder andere Reda Kharchouch, Stanley Okay en Sergio Cameron.

DSC00631

De thuisploeg paste een korte dekking toe, wat veelal succes had zodat Ajax moeite had om in haar spel te komen. Waterwijk kreeg zelfs genoeg mogelijkheden om tot scoren te komen en na veertien minuten was het ook raak. Elwin Jansen profiteerde met een beheerste lob van een ongelukkige actie van Ajax-sluitpost Joey Pouw: 1-0.

Ajax liep nu achter de feiten aan, maar het was wachten op de verdiende gelijkmaker van de gasten. Doelman Koelink wist zijn doel echter schoon te houden. Ajax had het betere van het spel, alleen moest het alert blijven op de tegenstoten van Waterwijk. “We waren even de weg kwijt, maar gelukkig kwam het herstel snel”, zei Waterwijk-trainer Ben Vis daarover. Het zorgde in de veertigste minuut bijna voor de tweede treffer. Richard Wijmans kon zijn solo echter geen vervolg geven, waardoor het bij 1-0 bleef halverwege.

DSC00624

In de tweede helft was Ajax de betere ploeg en zorgde het directe spel bij Waterwijk voor problemen. De gelijkmaker zat er echter niet in. Na zo’n tien minuten in de tweede helft had de thuisploeg de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar Wuyts voerde zijn actie te ver door. Aan de andere kant mocht Waterwijk van geluk spreken dat de voorsprong behouden bleef door missers van Robbert Stuut (bij het tweede elftal gehaald) en een afgekeurd doelpunt van Okay wegens hinderen van doelman Koelink.

Vijf minuten voor tijd werd de druk nogmaals door Ajax opgevoerd richting het Almeerse doel, maar met kunst- en vliegwerk hield de ploeg van Ben Vis keurig stand. Door de knappe zege bekert de zondag vierdeklasser een ronde verder in de districtsbeker.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Send this to a friend