Archieffoto
Archieffoto

Waterwijker Nguyen grote man tijdens Almeerse derby

Dennie Nguyen stond zondagmiddag in het middelpunt van de aandacht. De gelegenheids-rechtsbuiten van Waterwijk maakte tijdens de derby met Forza Almere een echte hattrick. Na rust boog hij een 0-1 achterstand om in een 3-1 voorsprong. ,,Normaal sta ik nooit op die positie, maar ik heb mijn visitekaartje wel afgegeven”, zei Nguyen na de belangrijke 4-2 zege. Door de overwinning komt Waterwijk op drie punten van middenmoter Forza.

Mustafa Sherwan zette Forza kort na rust op voorsprong. De spits, die de eerste helft op de bank zat, liet Waterwijk-keeper Mitch Maasen met een lage schuiver kansloos. ,,De 0-1 was een bevrijding. Het schot kort daarna op de paal van Sherwan had de 0-2 moeten zijn”, oordeelde Forza-trainer Joop Struijkenkamp, die vond dat zijn team vooral op basis van strijdlust was afgetroefd.

De bevrijdende tweede treffer viel echter niet. Tussen de 68e en tachtigste minuut maakte Dennie Nguyen drie doelpunten. ,,Bij de eerste twee goals profiteerde ik van mistasten van de Forza-defensie”, vervolgde de 20-jarige Nguyen. ,,In de eerste helft had ik al drie goede kansen gehad, maar die gingen er niet in. Of dat aan mij knaagde? Natuurlijk! Ik mocht op de rechtsbuitenpositie spelen, omdat ik snel en doelgericht ben. Als je dan niet scoort, ga je toch twijfelen.”

Waterwijk - Forza

Het laatste doelpunt maakte Nguyen vanaf de penaltystip. De goalgetter verdiende de strafschap nadat Donny Wuyts de arbiter om de tuin leidde. De nummer negen van Waterwijk maakte een schwalbe. Struijkenkamp: ,,Ik vond het geen penalty. Onze keeper ging diagonaal met de bal mee. Wuyts deed het heel slim.”

In de eerste 45 minuten kreeg Forza de beste kansen, maar de ploeg van Struijkenkamp sprong, zoals wel vaker dit seizoen, slecht met de mogelijkheden om. Vlak voor rust verrichtte Forza-doelman Stefan Verboom nog een heldendaad door met een puike redding een zeker doelpunt te voorkomen. ,,Het kwartje had ook de andere kant op kunnen vallen”, reageerde een tevreden Waterwijk-trainer Gerard Staats. ,,De selectie van Forza is kwalitatief gezien sterker, maar wij compenseerden dat verschil door heel fel te zijn.”

Vijf minuten voor tijd bracht Mustafa nog wel de spanning terug. De puntspeler van Forza schoot raak vanaf elf meter nadat Chris Kommers natrapte in het eigen strafschopgebied en met rood kon vertrekken. Het tiental van Waterwijk kwam echter niet meer in gevaar. Invaller Sidney Mijnals maakte in blessuretijd aan alle onzekerheid een einde. ,,Ik baal wel van de rode kaart van Chris, want door het natrappen mist hij de volgende wedstrijd. Dat is gewoon niet slim”, vond Staats.

Nguyen had hier echter weinig aandacht voor. Het 20-jarige feestvarken werd in het zonnetje gezet door zijn ploeggenoten. Nguyen: ,,Het was een heel belangrijke zege. We waren geprikkeld, het is toch een derby! Dat was ook te merken aan de aandacht van de media. Of ik mijn plekje ga opeisen? Ik hoop dat ik de trainer heb overtuigd. Ik denk dat ik goede papieren heb.”

Door de zege stijgt Waterwijk naar de twaalfde plaats in de derde klasse D. Uit tien duels heeft de ploeg van Staats acht punten behaald. Forza (negende) heeft drie punten meer.

Tekst: Wesley Verboom