“Wederom fantastisch Swift” verspeelt zege in laatste acht minuten

Acht minuten voor tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor zaterdag Hoofdklasser Swift. Een 1-3 voorsprong op bezoek bij laagvlieger Bennekom stond op het scorebord en de drie punten leken mee naar Amsterdam te kunnen voor de middenmoter. Bennekom vocht zich echter knap terug en Swift liet twee punten liggen in Gelderland: 3-3.

“Als je zo goed bezig bent de laatste weken en vandaag Bennekom tachtig minuten lang van het kastje naar de muur speelt, is het natuurlijk hartstikke jammer dat je dan alsnog niet wint.” Wederom had trainer Mark Evers alleen maar lovende woorden over zijn ploeg. “Ik heb vandaag een heerlijk Swift gezien. Max van Wakeren als uitblinker die over het veld dartelde, Maarten de Lange die zijn draai helemaal heeft gevonden en Hasse Bosboom die in de achterhoede speelt alsof hij daar al jarenlang staat. Alleen hebben we onszelf heel erg tekort gedaan.”

Bennekom - Swift

Aanvoerder Bosboom, door personeelsproblemen opgesteld in de defensie van de Amsterdammers, zorgde ervoor dat de score na ruim een half uur werd geopend. Hij kopte raak uit een hoekschop van Van Wakeren, die even daarvoor nog de lat raakte met zijn vrije trap. Die voorsprong haalde de rust echter niet, want Siemen Eijkemans profiteerde van een fout in de verdediging van Swift: 1-1.

Aan het begin van de tweede helft nam Swift de leiding weer in handen door een benutte strafschop van Tobias Kuyvenhoven. Nog geen twee minuten later leken de Amsterdammers de zege binnen te hebben. Een fout van de doelman van Bennekom werd genadeloos afgestraft door De Lange. Het leverde een 1-3 voorsprong op voor Swift. “Ik denk dat wij wel meer dan zeventig procent balbezit hebben gehad en twaalf schoten op doel.”

Maarten de Lange kan de 1-3 binnen schuiven.
Maarten de Lange kan de 1-3 binnen schuiven.

De wedstrijd leek beslist toen de slotfase naderde. “Je zou met deze uitslag denken dat Bennekom een slotoffensief had ingezet, maar dat was helemaal niet zo. Zij hebben drie keer op het doel geschoten en helaas gingen ze alle drie de keren erin.” Zo kopte Roy de Ruiter acht minuten voor tijd een vrije trap achter doelman Sieuwerd Teerink. In de 87ste minuut werd het zelfs gelijk, opnieuw via De Ruiter. Daardoor verspeelden de Amsterdammers in acht minuten tijd een zeker lijkende overwinning: 3-3.

“Als wij dit niveau vol kunnen houden en in meer wedstrijden laten zien, kunnen wij echt meedoen om het kampioenschap”, meent de oefenmeester. “We missen alleen een stukje Hoofdklasse-ervaring. Ik denk dat we na de tachtigste minuut er iets te makkelijk over dachten. Misschien hadden we teveel zelfvertrouwen omdat iedereen zich heer en meester voelde. Deze wedstrijd zorgt er wel voor dat we zo’n voorsprong voortaan niet meer weg zullen geven.”

Bennekom - Swift

Swift blijft op een zesde plaats in de Hoofdklasse staan. “We hadden vandaag een grote slag kunnen slaan richting de top-drie”, is ook Evers zich bewust. “Vandaag kregen we weer complimenten van Bennekom over ons spel, alleen hebben we er maar één punt voor gekregen. Die complimenten zien we terug in de ranglijst, want met een zesde plaats doen we het nog steeds goed, maar we moeten nu bewijzen dat we dit niveau ook kunnen vasthouden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.

Foto’s Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB