Wederom gelijkspel voor WVHEDW ondanks rode kaart

In de zaterdag Eerste Klasse B heeft WVHEDW op bezoek bij Zwaluwen ’30 opnieuw gelijkgespeeld. In tegenstelling tot vorig weekend, toen de ploeg van Martin Steenvoorden bleef steken op 0-0, werd het ditmaal 1-1. Door het gelijkspel staat WVHEDW nu op een gedeelde elfde plek, zes punten boven Aalsmeer, dat de laatste plaats bezet.

Na dertien minuten zette Floris Dokkum WVHEDW nog op voorsprong. De middenvelder wist een vrije trap binnen te schieten. De bezoekers konden dit helaas niet vasthouden, want Zwaluwen kwam nog voor rust langszij. Eerst is het doelman Gregory Martin die de Amsyterdammers nog in de race houdt door een schot van Molenaar over te tikken. Maar niet  veel later is hij kansloos op de kopbal van Serdar Ozturk (1-1)

Uiteindelijk was het vasthouden van die 1-1 nog een behoorlijke prestatie, aangezien Bouke Timmer al vroeg in die tweede helft een rode kaart kreeg.  Timmer raakte na een onbesuisde actie  Niels Joren, die zijn 150ste wedstrijd speelde, en kon na een minuut al vetrekken. Het lukte de thuisploeg ondanks de man meer situatie  niet om WVHEDW op de knieën te krijgen.

Net als Swift staat er ook voor WVHEDW komend weekend geen wedstrijd op het programma. Op 30 november speelt de ploeg van Steenvoorden weer thuis, op sportpark Middenmeer. DSO, dat zaterdag met 2-1 verloor van Swift,  is dan de tegenstander.