Home / Algemeen / Wedstrijd van de week: De Dijk – OFC

Wedstrijd van de week: De Dijk – OFC

Met de tweede speelronde in aantocht is het ook weer tijd voor de ‘wedstrijd van de week’.  Iedere week probeert Het Amsterdamsche Voetbal een video verslag te maken van een wedstrijd in de regio. Komend weekend stat onze camera bij het duel in de hoofdklasse tussen De Dijk en OFC.

De Dijk en OFC worden door vele gezien als twee ploegen bovenin mee zullen gaan spelen. De Dijk liep vorig seizoen op een haar na de nacompetitie mis en OFC investeerde behoorlijk  in een brede en sterke ervaren selectie na de promotie vorig seizoen.

De start afgelopen weekend leverde beide teams niet het gewenste resultaat op. De Dijk speelde gelijk (1-1) in Rotterdam tegen VOC waar een overwinning zeker op zijn plaatst was geweest. Alleen aanwinst Dennis Kaars wist te scoren.  OFC ging op eigen veld met 1-2 onderuit tegen De Zouaven. De ploeg van Martin de Groot  kon in de slotfase van het duel niet de gelijkmaker forceren (1-2).

Foto Wim Poelstra; OFC - De Zouaven (1-2)
Foto Wim Poelstra; OFC – De Zouaven (1-2)

Na afloop van dat duel zei De Groot: “Volgende week moeten we tegen De Dijk. Ik denk dat voor iedereen een mooie motivator is om deze nederlaag weg te poetsen. Het is een mooie derby en veel spelers kennen elkaar. Ik denk dat ik ze voor dit duel hoef te motiveren.”

Het is de eerste keer dat beiden teams elkaar treffen in competitie verband. Vorig seizoen won OFC, tijdens het Kampioenschap van Amsterdam, het vriendschappelijke treffen met 5-0.

De wedstrijd tussen De Dijk en OFC begint zondag om 14:00 uur aan de Schelingwouderdijk.  Vanaf een uur of negen is een samenvatting en reacties van deze wedstrijd te zien op onze website.

De wedstrijd van de week wordt u aangeboden door City Jobs

Send this to a friend