Weer een nederlaag voor Purmersteijn

Purmersteijn reisde af naar het verre Hoogeveen. Een ploeg die begin november in Purmerend met 2-1- werd verslagen door een sterke tweede helft van Purmersteijn met twee doelpunten van Daniël Schermer. Daarna won HZVV zes keer op rij en ging het de afgelopen twee weken in de uitwedstrijden tegen Urk en De Dijk onderuit, maar is inmiddels een veilige middenmoter geworden.

Beide ploegen hadden de nodige mutaties moeten aanbrengen in verband met schorsingen en blessures. In de beginfase was het aan beide kanten duidelijk aftasten geblazen, zonder dat er mogelijkheden waren om de score open te breken. Purmersteijn leek de wedstrijd aardig onder controle te hebben. In de 14e minuut belandde echter een voorzet vanaf de linkerkant van Reza Hosseini hoog in het doelgebied van Purmersteijn. Het was de Purmersteijn-verdediging die niet adequaat optrad, waardoor het een koud kunstje was voor Luke Millar, die geheel vrij koppend de 1-0 in de touwen joeg. Zeven minuten later was het Daniël Schermer die uit een pass van Rowan Meijer de staander teisterde. Dit tot opluchting van de doelman, die geheel kansloos was geweest. Nauwelijks een paar minuten later zag Jordi Wigman op aangeven van Boyd Mak zijn schot rakelings langs de verkeerde kant van de staander gaan. Uit een hoekschop van Luke Millar kopte aanvoerder Alex Zomer de bal naar Romano Djababoe, die simpel en ongedekt de stand opvoerde naar 2-0. Kort nadat een schot van Mark de Loor was gestopt door doelman Hidde Streutker, moest De Loor wegens een knieblessure naar de kant en kwam Branco Verhoef binnen de lijnen. Het zat Purmersteijn kort voor de pauze weer niet mee. Uit een afgemeten voorzet van Genairo Promes zag ook Jordi Wigman zijn inzet op de staander komen en met een 2-0 achterstand werd de kleedkamer opgezocht.

Kort na de rust moest ook de licht geblesseerde Rowan Meijer zich laten vervangen voor Nathan Sibilo. Het was een tweede helft waarin de gastheer de zaken wat meer onder controle had en Purmersteijn wat minder voor het doel van HZVV te vinden was. In de 53e minuut belandde een dieptepass van Pierre Semudenmge hoog in het doelgebied van Purmersteijn en leek een prooi te worden voor de 1.96 meter lange, jeugdige doelman Thomas Hoekstra. Hij tastte echter mis en het was Romano Djabadoe die vrij simpel koppend de 3-0 op het scorebord bracht. Purmersteijn kreeg nog een paar mogelijkheden om de hatelijke nul van het scorebord te halen. Zo misten een paar kopballen van Jordi Wigman de juiste precisie en werd een pegel van invaller Job van der Meulen, die de geblesseerde Shaquille Doorson had vervangen, met een katachtige reactie door de HZVV-doelman Hidde  Streutker uit de hoek gehaald. In het laatste kwartier bracht de thuisclub nog een drietal verse krachten binnen de lijnen en kreeg nog een paar scoringskansen maar hadden het vizier niet meer op scherp. Nadat Jordi Wigman nog een schot gekeerd zag floot de goed leidende scheidsrechter Jeen Boringa voor het einde van de wedstrijd en behaalde HZVV gezien het hele wedstrijdbeeld een verdiende overwinning.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B Zaterdag

Opstellingen:

HZVV: Hidde Streutker (d), Daan Wijma, Alex Zomer, Reza Hosseini, Pierre Semudenge-Mujene, Lorenzo Valente, Noah ten Brinke, Sander Dzemidzic, Fabian Stevens, Romano Djababoe en Luke Milar.

Wisselspelers: Kelly Joso, Jorn Ballast, Jesse van Dalen, Tom Willems en Tim Mulder.

Purmersteijn: Thomas Hoekstra (d), Shaquille Doorson, Lester Aarsman, Romeo Fecunda, Boyd Mak, Rowan Meijer, Alex Treuren, Daniël Schermer, Genairo Promes, Jordi Wigman, Mark de Loor.

Wisselspelers: Richard de Groot (d), Nathan Sibilo, Job van der Meulen, Branco Verhoef en Joey Mers.

Komende zaterdag ontvangt Purmersteijn het op de derde plaats staande ACV waarvan in de uitwedstrijd met 2-0 werd verloren. Een van de best spelende technische ploegen in de hoofdklasse B met een roemrijk verleden.

Tekst: Auwel Prins

Archieffoto: José Mol