Weer een wonder voor Chabab

FC Chabab is dicht bij handhaving in de topklasse. De Amsterdammers wonnen het cruciale duel tegen Hollandia met 0-1 door een doelpunt van, hoe kan het ook anders, Jamal Dibi. Door de zege klimt de ploeg van Alami Ahannach naar de veilig elfde plek.

Net als vorig seizoen, toen Chabab vanuit een onmogelijke positie promotie naar de topklasse haalde, lijkt dit seizoen zo’n zelfde afloop te krijgen. Voor de negende keer op rij werd er geen nederlaag geleden en lijkt nog een jaar topklasse verzekerd. Zelfs het winnen van de derde periode zit er nog in. Assistent trainer Patrick Koppenaal: “ Die derde periode zou mooi zijn maar het gaat er natuurlijk om dat we ons veilig spelen. We hebben vandaag een hele goede stap gezet maar we zijn er nog niet. Volgende week tegen ADO’20 moeten we het afmaken.”

Chabab kwam al na twaalf minuten op voorsprong door Dibi. De aanvoerder speelde met zijn hand in het gips vanwege een gebroken pols. De spelmaker en absolute vedette nam zijn ploeg voor de zoveelste keer dit seizoen op sleeptouw en zorgde dus ook nog voor de belangrijke treffer. Dibi: “ Het is mooi is om de winnende te maken maar we hebben het met zijn allen gedaan.”

De wedstrijd werd gekenmerkt door twee ploegen die zenuwachtig waren. Chabab leek daar het minst last van te hebben. Natuurlijk ook gesteund door die vroege voorsprong. Hollandia spits Calvin Robbert kon oog in oog met doelman Youssef El Abdallaoui niet scoren. Te mooi wilde hij de bal over de doelman stiften. Ook Tesselaar, die alle tijd had om aan te nemen, kopte zacht in de handen van de doelman.

Na rust was Billy Kaabah dicht bij de 2-0 en moest El Abdallaoui reddend optreden op een inzet van Nick de Wit. Diezelfde De Wit moest niet veel later met zijn tweede gele kaart naar de kant. De zege van Chabab kwam niet meer in gevaar en alles komt nu aan op de laatste wedstrijd tegen ADO’20. Koppenaal: “ Wij hebben geen schorsingen en iedereen is fit. We zijn er nu al klaar voor.”