Home / Algemeen / Weer gaat het mis: Schoppen , slaan en klopjacht bij Sloterdijk –SDZ

Weer gaat het mis: Schoppen , slaan en klopjacht bij Sloterdijk –SDZ

Het duel in de vierde klasse E tussen Sloterdijk en SDZ en zondagmiddag ene kwartier voor tijd bij een 1-1 stand gestaakt. Eerder dit seizoen was er ook al veel te doen rondom de wedstrijd omdat Sloterdijk toen een niet speelgerechtigde speler opstelde. Nu ontaarde het duel, waar in eerste instantie niets aan de hand was,  in schoppen, slaan en een klopjacht.

Tot twintig minuten voor tijd was er niets aan de hand. Een ooggetuige verteld: “ We stonden allemaal lekker in het zonnetje te kijken. Het was geen beste wedstrijd, maar er was niets aan de hand. Het was een sportieve wedstrijd. SDZ kwam vlak voor rust op voorsprong en Sloterdijk maakte direct gelijk. Niets wees er op dat het mis zou gaan.”

Dat gebeurde na zo’n zeventig minuten spelen uiteindelijk wel. Sloterdijk was in de aanval via de linkerkant toen er bij het strafschopgebied een knokpartij los barstte. De meningen lopen behoorlijk uiteen als we vragen wat er precies gebeurd is.

Jan Scholte, voorzitter van Sloterdijk: “ Een speler van Sloterdijk lag op de grond en kreeg schoppen en trappen van een SDZ speler. Daarna ontstond er wel een opstootje, maar ben ik zelf het veld in gerend om iedereen uit elkaar te halen. Ik neem onze spelers niets kwalijk en denk ook niet dat wij gestraft zullen worden door de KNVB. We hebben ook geen rode kaart ontvangen na het incident. Een paar minuten na het voorval staakte de scheidsrechter de wedstrijd.”

Volgens de voorzitter van Sloterdijk heeft dit incident niets met de voorgeschiedenis te maken tussen beide clubs. Scholte: “Wij hebben toen een speler in laten vallen die niet mocht spelen. We hebben daar contact over gehad met SDZ en alle direct betrokkenen aan onze kant hebben we weggestuurd bij de club. Dat kan het dus niet zijn.”

De betrokken speler van SDZ is Senna Akoto Dapaah. Hij vertelde zijn trainer Jamal  Yahiaoui dat hij door de speler van Sloterdijk was geslagen in zijn gericht en dat hij daarop heeft gereageerd.  Yahiaoui: “ Ik heb het niet zien gebeuren dat hij geslagen werd omdat ik de bal volgde, maar ik kan me niet voorstellen dat hij zomaar gaat slaan en schoppen. Ik zag wel zijn reactie en die praat ik zeker niet goed”

Dapaah sloeg en schopte zijn tegenstander. Naar eigen zeggen uit zelfverdediging . Yahiaoui: “Wat er daarna gebeurde is schandalig. Er ontstond een enorme klopjacht op Dapaah. Hij moest rennen voor zijn leven. Dit heeft wekelijk helemaal niets met voetbal te maken. Hij rende zelfs naar een ander veld. Het is schandalig wat hier gebeurde. Er kwamen zelf mensen die er niets mee te maken hadden het veld in rennen.”

De scheidsrechter heeft naar alle waarschijnlijk de eerste klap van de Sloterdijk speler niet gezien omdat hij ook zijn ogen gericht had op de bal. Op het wedstrijd formulier stonden ook geen rode kaarten vermeld (behalve twee keer geel voor een speler van Sloterdijk eerder in de wedstrijd).

Vandaag (maandag) zullen de rapporten bij de KNVB worden ingeleverd en op basis daarvan zal de tuchtcommissie zich over de zaak buigen.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)