Weer geen promotie voor AMVJ na nederlaag tegen WNC

Zaterdag tweedeklasser AMVJ is er voor de vierde keer in vijf jaar tijd niet in geslaagd om via de nacompetitie promotie naar de eerste klasse af te dwingen. In Waardenburg werd er met 3-0 verloren van WNC en dus rest er niets anders dan het komend seizoen opnieuw te proberen. Maandag de samenvatting en de reacties van onze laatste wedstrijd van de week van dit seizoen.

“Uithuilen en opnieuw beginnen”, zei trainer Hans Schakel na afloop. Met deuren werd er niet geslagen na afloop, maar wel was er het nodige ongeloof. “De tweede helft (na een 0-0 ruststand, red.) waren we onherkenbaar. Ik heb er geen verklaring voor. Het was niet best wat we na rust lieten zien.”, sprak Mark Schol direct na het laatste fluitsignaal.

Foto Jeroen de Bruin: Adrian Koziolek kopt de 1-0 achter Levien Rocha
Foto Jeroen de Bruin: Adrian Koziolek kopt de 1-0 achter Levien Rocha

En dat terwijl de verwachtingen vooraf nog zo hoog gespannen waren. Al liet Schakel wel weten dat de kansen ongeveer gelijk lagen. Nadat de kruitdampen van het Bengaalse vuurwerk waren opgetrokken gingen de 500 toeschouwers er eens goed voor zitten. Erg verwend werden ze trouwens niet in de eerste helft. De kansen waren precies om een hand te tellen.

Al na vijf minuten kreeg Vincent Verheul een enorme mogelijkheid om WNC op voorsprong te zetten, maar daarna bleef het lang rustig. De teams hielden elkaar keurig in evenwicht. AMVJ, dat met veel mensen achter de bal speelde en alleen Rene Boer als diepe spits had, kwam er gaandeweg de wedstrijd wel steeds meer uit.

Foto jeroen de bruin: Koziolek viert op uitbundige wijde de openingstreffer
Foto jeroen de bruin: Koziolek viert op uitbundige wijde de openingstreffer

Laatste man Bram van der Driest soleerde richting het doel van Arjen Kaasjager, maar de doelman was net een station te veel voor Van der Driest. De grootste kans voor AMVJ kwam na een half uur spelen toen Devers Boldewijn de bal over keeper Kasjager heen speelde, maar Mark den Hartogh kon de bal nog net van de lijn halen.  Aan de ander kant moest Rocha zich strekken om een kopbal van Adrian Koziolek over te tikken.

Na rust bleven de kansen ook schaars. WNC was als eerste gevaarlijk via Koziolek nadat hij een voorzet van Senaid Jukic direct op zijn schoen nam. AMVJ ontsnapte na een kwartier spelen toen Jukic tot twee keer toe een vrije trap op de rand van de zestienmeter niet binnen wist te werken. het was echter wachten op een doelpunt. Na achttien minuten viel die dan ook toen Koziolek met een kopbal Rocha verschalkte. Het verzet van AMVJ leek toen al gebroken. De ploeg van Schakel creëerde geen enkele kans na rust en dat was veelzeggend. Na de 2-0 van invaller Jeffrey Weidema was het gedaan.

Foto Jeroen de Bruin: WNC speelt ten koste van  AMVJ komend seizoen wederom in de eerste klasse
Foto Jeroen de Bruin: WNC speelt ten koste van AMVJ komend seizoen wederom in de eerste klasse

Dat het een paar minuten voor tijd ook nog 3-0 werd door een andere invaller, Pascal Rinck, was puur voor de statistieken. Schakel: “Het is heel jammer, want ik had echt een goed gevoel over deze wedstrijd. Het is zuur dat we het weer niet redden. Een verloren seizoen wil ik het maar gedeeltelijk noemen. We hebben weer meer punten dan vorig jaar gehaald en ons spel heeft zich zeker verbeterd.” Schol: “In de competitie was AFC duidelijk beter en vandaag was WNC de betere, dus dan is het logisch dat je verliest.”

Klik hier voor alle uitslagen van de zaterdag nacompetitie. Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Foto’s dbrn.nl Jeroen de Bruin

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)