Weer geen winst FC Almere in thuisduel

Op sportpark “de Marken” in Almere Haven moest FC Almere in de derde klasse C de strijd aanbinden tegen FC Hilversum. Het werd een duel met twee gezichten maar was het aanzien zeker waard. Na negentig minuten stond er 2-2 op het scorebord.

Vanaf het eerste fluitsignaal was de thuisclub de ploeg die het meeste balbezit had. FC Hilversum kon in eerste instantie maar weinig grip krijgen op het spel van de ploeg van coach Maurice Ligeon. De coach had een aanvallend Almere in het veld gezet en dat bleek in eerste instantie te werken. FC Hilversum met de gevaarlijke buitenspelers Quinton Bhagwandin en Nicky de Vink kwam vanaf de tiende minuut steeds beter in de wedstrijd en drong Almere ver terug op eigen helft. Met aanvoerder Erwin Haselbekke als leidsman bij Almere achterin werden de aanvallen steeds weer in de kiem gesmoord.

21092013 Almere Hilversum

Toch kwam er na een kwartier een kans voor FC Hilversum maar Almere goalie Jeffrey Scheggetman was attent en voorkwam een achterstand voor zijn ploeg. Niet veel later was het toch raak voor de gasten toen  Michael van der Schagt hard kon inschieten na een fout bij Almere achterin 0-1. FC Almere was zeker niet aangeslagen en kwam uitstekend terug en had Hilversum geluk toen Jeffry Coersen een mooie omhaal net over de deklat zag gaan. Nog geen minuut later had Almere zo maar een strafschop kunnen krijgen toen Ramon Kool gehaakt werd binnen de zestien maar arbiter van Unen zag daar niets in. Fc Hilversum beet weer wat van zich af en kwam weer herhaaldelijk voor het doel van Almere, Uit een aanval door het midden werd een speler van de gasten onderuit gehaald. De toegekende vrije schop werd snel breed gelegd en tegen de schuiver van Salem Ozturk had Scheggetman geen verweer 0-2

Erwin Haselbekke

Met nog zo’n tienminuten, voor de rust, te spelen drong Almere behoorlijk aan en werden de gasten teruggedrongen op eigen helft. Kansen van Coersen en de Blieck leverde vooralsnog niets op maar niet veel later profiteerde Almere dan toch van een misverstand van de keeper en laatste man van Hilversum en was het Jeffry Coersen die de aansluiter inschoot 1-2. Hier bleef het de eerste helft bij al had de thuisclub nog wel de kans om op gelijke hoogte te komen.

De tweede helft begon voor Almere veelbelovend want al direct was er een kans voor Darragh Bugter maar zijn schot ging over. Hierna speelde de wedstrijd zich hoofdzakelijk op het middenveld af, halverwege de tweede helft was het dan toch raak voor de thuisclub toen na een mooie actie van invaller Thijmen Kluizenaar de tegenpartij niets anders kon doen dan aan de noodrem trekken en arbiter van Unen vol overtuiging naar de stip wees. Aanvoerder Erwin Haselbekke die deze middag toch al heel belangrijk was voor zijn ploeg maakte geen fout en scoorde op de verdiende gelijkmaker 2-2. Met nog een kwartier te spelen leek Almere de winst naar zich toe te kunnen trekken maar niets was minder waar want na een snelle aanval van de gasten moest de anders zo beheerste Tim Portengen aan de noodrem trekken en was de rode kaart terecht. De daarop volgende vrije schop leverde voor Almere echter geen probleem op. Tot het einde van de wedstrijd bleef het erg spannend maar doelpunten bleven verder uit.

Almere coach Maurice Ligeon was na afloop wel teleurgesteld maar gezien de gehele wedstrijd was de uitslag wel terecht. Bij Hilversum had men na de 0-2  wel op winst gerekend maar gezien de kansen die Almere de tweede helft kreeg had men hier wel vrede mee.