Weer geen winst voor Ajax tegen IJsselmeervogels

Voor de negende keer in de historie is Ajax er niet in geslaagd om IJsselmeervogels te verslaan. Op Sportpark De Toekomst werd het 1-2. Een tweede goal vlak voor rust en een rode kaart voor Siver Abdulrahman vlak na rust deed Ajax de das om. Morgen (zondag) een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Ondanks de nederlaag blijft Ajax op de elfde plaats staan in de Topklasse. Het gat met een degradatie/nacompetitie plaats, de dertiende plek, bedraagt nog maar vier punten omdat Hoek won van Rijnsburgse Boys.

De nederlaag kwam in de eerste helft al tot stand. Zonder de donderdag op de training geblesseerde geraakte Kid Ronday maakte het Ajax zich zelf onnodig moeilijk. In ene te laag tempo en het niet benutten van de middenvelders creëerde de ploeg van Bart Logchies nauwelijks kansen. Mimoun Eloisghiri was er nog het dichtst bij. DE bezoekers waren vooral gevaarlijk via de sterke spits Thomas Verheijdt. Halverwege de eerste helft was hij tot twee keer toe dicht bij een treffer. Uit een van zijn kansen, een kopbal gestopt door doelman Maurits Schmitz, viel uiteindelijk toch het doelpunt. De corner na de redding van Schmitz werd door Hanne Hagary binnen gekopt. Een bal die eigenlijk voor Schmitz had moeten zijn.

DSC_2618

Op slag voor rust leek Ajax op zoek naar de gelijkmaker maar balverlies op de bijna de achterlijn van IJsselmeer vogels leidde de 0-2 in. Rience Schurman verspeelde de bal en via en snelle omschakeling kon Michael de Harder het veld oversteken. Een paar schijnbewegingen later was Schmitz voor de tweede keer geklopt (0-2). Het gebeurde drie seconden voor het rustsignaal.

Na de hervatting was Ajax was dreigendere en zocht het meer de aanval. Eliosghiri was iets te zelfzuchtig anders had de 1-2 zeker op het scorebord verschenen. Doelman Zonneveld stopte een vrije trap van Yuri Rose voordat de wedstrijd definitief in het slot leek te gaan. Abdulrahman maakte een pittige overtreding op Hagary die door scheidsrechter Van der Vrande met rood werd bestraft. Abdulrahman kwam hard in, maar rood lijkt toch wel iets te zwaar bestraft.

Kevin de Visser

De rode kaart was voor Ajax de aanleiding om er een stapje bij te doen. Met Cameron nu vanaf het middenveld ging het beter lopen bij de Amsterdammers. Toen Rose, na een vrije trap van Cameron, ook nog de 1-2 binnen kopte leek een punt nog haalbaar. IJsselmeervogels vergat gebruik te maken van de geboden ruimte en de wedstrijd in het slot te gooien. Ajax was nog ene enkel keer dicht bij het doel van Zonneveld met Eloisghiris actie strandde in de zestienmeter en Misa-Danso kreeg niet de strafschop war hij naar op zoek was. In de slotfase schoot invaller Karim Bridji nog te zwak in ander had er zomaar nog een punt gepakt kunnen worden.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag Topklasse. De samenvatting en reacties zijn morgen (zondag) ochtend op onze site te zien.

Foto’s Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)