Home / Algemeen / Weer gelijkspel voor Ajax Vrouwen

Weer gelijkspel voor Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen zullen nog even moeten wachten op hun eerste overwinning. De vrouwen van trainer Ed Engelkes kwamen wederom niet verder dan een gelijkspel. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de Belgische tegenstander OH Leuven werd het uiteindelijk 1-1. Een domper voor de Ajax Vrouwen, die bijna 45 minuten met een speelster meer op het veld stonden.

Dit was een uitslag waar niet veel toeschouwers mee rekening hadden gehouden. OH Leuven ging in haar eerste competitiewedstrijd hard onderuit bij kampioen FC Twente. Het werd maar liefst 7-1 voor de de ploeg uit Enschede. OH Leuven leek daarom voor Ajax de ideale tegenstander om het 0-0 gelijkspel bij Club Brugge van zich af te spelen. Dit kwam er echter niet uit in de eerste helft. Ajax speelde in de eerste helft weinig klaar en trainer Engelkes greep voor rust al in. Voorhoedespeelsters Eshly Bakker en Marjolijn van den Bighelaar werden naar de kant gehaald. Hun vervangers, Chantal de Ridder en Mandy Versteegt, moesten voor meer gevaar zorgen.

MG_7218
Foto Ajaxheldinnen: Daphne Koster in actie tegen OH Leuven

Na de pauze kreeg Ajax een uitgelezen kans om de teleurstellende eerste helft weg te poetsen. Een kopbal van Anouk Hoogendijk werd door Leuven-verdedigster Lien Haverals met de hand gekeerd. Dit betekende een strafschop voor Ajax en een rode kaart voor Haverals. Tot teleurstelling van alle Ajax-fans op de Toekomst werd de strafschop van Chantal de Ridder door keepster Willeke Willems gekeerd. Ondanks de gemiste penalty had Ajax bijna de gehele tweede helft om met een speelster meer de overwinning binnen te slepen. Het was echter niet Ajax, maar OH Leuven dat als eerste wist te scoren. Een op het oog totaal ongevaarlijke vrije trap rond de middenlijn werd door Ellen van Kerkhoven tot doelpunt gepromoveerd. De verdedigster schoot de bal van grote afstand naar voren, waarna de bal vlak voor doelvrouw Marieke Ubachs opstuitte. Ineens keek Ajax nu tegen een 0-1-achterstand aan. En dat terwijl De Ridder kort daarvoor nog een goede kans op een doelpunt voor Ajax had laten liggen.

Met nog een kwartier te gaan, kwam Ajax naast OH Leuven. Van den Heiligenberg stond in de 78ste minuut precies op de juiste plek. De voorzet van Versteegt ging via de onderkant van de lat uit het doel van OH Leuve, maar Van den Heiligenberg tikte de bal vervolgens van dichtbij binnen: 1-1. Bij die goal bleef het, want zowel Ajax (Versteegt) als OHL slaagde er niet om in de slotfase nog een tweede treffer te maken. Het leverde na het laatste fluitsignaal vrolijke gezichten op bij de gasten, die onverwacht een punt mee terug naar België namen.

MG_7148

Vrijdagavond treffen de Ajax Vrouwen opnieuw een Belgische tegenstander. In Lier krijgt Ajax de kans om de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. In de eerstvolgende thuiswedstrijd treft Ajax op 13 september voor het eerst dit seizoen een Nederlandse tegenstander. Die avond komt Telstar op bezoek.

Verslag met dank aan: Ajax.nl

Foto’s: Ajaxheldinnen.nl